Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı Gül'den hayırseverlere: Çok büyük fedakarlıklar yapıyorsunuz

Cumhurbaşkanı Gül'den hayırseverlere: Çok büyük fedakarlıklar yapıyorsunuz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri’deki Erciyes Üniversitesi ile birlikte diğer üç üniversiteye yeni bina yaptıran hayırseverlere katkılarından dolayı teşekkür ederek, “Çok büyük fedakarlıklar yapıyorsunuz. Teşekkür ederim. Bu yardımlarınız...

  • Ege Postası
  • 18.05.2013 - 13:44
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri’deki Erciyes Üniversitesi ile birlikte diğer üç üniversiteye yeni bina yaptıran hayırseverlere katkılarından dolayı teşekkür ederek, “Çok büyük fedakarlıklar yapıyorsunuz. Teşekkür ederim. Bu yardımlarınız unutulmayacak.” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erciyes Üniversitesi'nde toplu açılış töreni ve üniversitelere destek veren iş adamlarına altın ile gümüş madalya takılması için düzenlenen törene katıldı. Sabancı Kültür Merkezi’ndeki törende iş adamlarına yaptıkları yardımlardan dolayı madalya takan Gül, burada yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi: “Herkes madalyalarını takıp getirseydi ben yeni madalyaları takacak yer bulamazdım. Bugünkü yapılan hediyeler, üniversiteye hediyeler, yaptıklarının yanında düşünürsek çok küçük. Çok büyük yardımlar yaptılar. Destekte bulundular. Çok büyük fedakarlıklar yaptınız, teşekkür ediyorum. Türk milleti kadirşinastır, kimse unutmaz. Sorumluluğunu en iyi şekilde bilir. Sizlerin gönüllü fedakarlıkları karşısında onlar çok daha fazla çalışacaktır. Bilim teknoloji ve buluşlar hediye edecektir. Herkese teşekkür ederim.”

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Açılışı yapılan yeni binalar ve temeli atılan yeni merkezler hakkında bilgiler veren Keleştemur, “Son zamanlarda üniversitelerimiz için önemli gelişmeler vardır. Anadolu üniversitelerinde bilime önem verilmesi ve bunun için yaygınlaşması çok önemlidir. Eskiden bilimsel yayınlar için bir gazete dergi yoktu. Uluslararası yayınlarda yayımlar yapılırdı. Bugün aramızda onlarda var. Medyada üniversitelerde bilimde bir alan oldu. Bu konuda teşekkür ediyorum.” dedi.

Hizmete girecek binalardan önemsedikleri merkezler olduğunu ifade eden Keleştemur, “Tomarza’da taş işçiliği ile ilgili yüksekokulu açtık. Bu önemlidir. Çünkü Kayseri taş memleketidir. İlaç analizi ve geliştirme merkezi yapılıyor, aşı geliştirme merkezi var. Bu merkezler aşı ve ilaç geliştirme merkezidir. Gelecekte bu merkez bölgenin önem ilaç üretim merkezi olmasını sağlayacaktır. Şunu unutmamamız da gerekiyor. Üniversiteler bulundukları şehirlerin gelişimiyle doğru orantılıdır. Çünkü şehir gelişimi üniversitelere yansıyor. Burada şehrimizin de üniversitemize önemli katkısı olmuştur. Çünkü bizimle birlikte kurulan üniversitelere bakıldığında bunu görebiliyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni binalar yaptıran hayırseverlere gümüş, binaların tamamlanarak hizmete açılmasını sağlayan hayırseverlere altın madalya taktı. Gül, hayırseverlere madalya takarken ikisini yere düşürdü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.