Dolar 34,1636
%-0.1
Euro 37,7875
%-0.11
Altın 2.918,080
%-0.19
Bist-100 8.898,00
%-1.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhuriyet ayakta alkışlandı

Cumhuriyet ayakta alkışlandı

Narlıdere Belediyesi, Cumhuriyetin 90.yıl kutlamalarına Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinliklerle devam ediyor. Utku Erişik’in ‘Hoş Gelişler Ola’ adlı gösterisini izlemek için AKM’ye akın eden Narlıdereliler, Erişik’in anlatımıyla izlerken Cumhuriyet coşkusunu yeniden yaşadılar.

  • Ege Postası
  • 29.10.2013 - 11:44
İZMİR- Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen, ADD Narlıdere İlçe Başkanı Mükerrem Demir, CHP Narlıdere ilçe üyeleri, Belediye meclis üyeleri, öğretmenler ve Narlıdereliler katıldı.

Mustafa Kemal’in askerleriyiz
Yaklaşık iki buçuk saat süren Utku Erişik’in bugüne dek gündeme getirilmemiş gerçeklere ışık tutan bilgileri, yaklaşık 250 fotoğraf eşliğinde tiyatro sahnesine taşıyan ‘Hoş Gelişler Ola’ adlı gösterisini izleyen Narlıdereliler ayakta alkışladı. Narlıdere AKM salonunu dolduran izleyicilerin gösteri sonunda ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları ile başlayan coşku, hep birlikte andımızın okunması ile devam etti.

Cumhuriyet’imizin etrafı sınırlandırılamaz
Gösterinin sonunda Utku Erişik’e Narlıdereliler adına çiçek takdim eden Narlıdere belediye başkanı Abdül Batur salona hitaben yaptığı konuşmada Cumhuriyetin ne kadar önemli bir kazanım ve emanet olduğunu hiçbir şekilde unutulmaması gerektiğine dikkat çekti. Batur “ Bu inanılmaz gösteriyi tüylerimiz diken diken olarak izledik. Utku Erişik’e sizler adına çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin kutlanmasını önleyecek tedbirlerin alındığı günümüzde, Narlıdere’nin sivil inisiyatifleri bu anlayışa çok güzel bir cevap verdi. Sivil toplum kuruluşları, hemşeri derneklerimiz ve halkımız Demokrasi meydanında Atamıza çelenklerimizi sunduk ve Cumhuriyetimizi coşkulu bir şekilde kutladık. Cumhuriyet öylesine faziletli bir kurumdur ki, etrafı sınırlanacak ve kutlamaları kısıtlanacak bir anlayış değildir. Cumhuriyet coşkusu bahçe duvarları arasına, kısıtlı alanlara sığmaz. Sivil toplum örgütleri, hemşeri dernekleri ve bizler, kutlamalarımızı ‘Cumhur’ ile beraber demokrasi meydanında gerçekleştirmeye devam edeceğiz. 29 Ekim saat:19.00’da hiçbir sınır olmadan, tüm vatandaşlarımızı, Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetin coşkusunu yaşayacağımız Fener alayına, Demokrasi meydanında gerçekleştireceğimiz konserimize katılmaya davet ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından etkinliğin düzenlemesinde katkı veren Narlıdere ADD ilçe Başkanı Mükerrem Demir, Utku Erişik’e
29 Ekim 1929 tarihinde Ankara Palas’ta gerçekleştirilen kostümlü Cumhuriyet Balosu’nda çekilmiş bir Atatürk fotoğrafını hediye etti. Utku Erişik, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un takdim ettiği çiçeği her gösterisinde olduğu gibi salonda bulunan bir öğretmene verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.