Dolar 34,1585
%0.07
Euro 38,1984
%-0.12
Altın 2.913,770
%-0.67
Bist-100 9.775,00
%-0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DDP'li İdris Baluken: Cizre ve Tekirdağ Cezaevi’nde derin yapılar iş başında

DDP'li İdris Baluken: Cizre ve Tekirdağ Cezaevi’nde derin yapılar iş başında

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Cizre ve Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde derin yapılan iş başında olduğuna dikkat çekerek, "Cizre’de yaşanan son olay bize açıkça göstermektedir ki, savaştan, kandan, beslenen kirli eller hala birçok yerde...

  • Ege Postası
  • 26.04.2013 - 16:35
BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Cizre ve Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde derin yapılan iş başında olduğuna dikkat çekerek, "Cizre’de yaşanan son olay bize açıkça göstermektedir ki, savaştan, kandan, beslenen kirli eller hala birçok yerde aktiftir. Hükümeti bu derin yapılara karşı uyarıyoruz." dedi.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, 23 Nisan günü Cizre’de 4’ü ağır 6 kişinin yaralanmasına neden olan olaylara ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Cizre’de görev başında olan derin yapılan Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde aktif olduğunu bildiren Baluken, tutuklu ve hükümlülerin cezaevindeki hak ihlalleri ve kötü uygulamalardan ötürü 33 gündür açlık grevinde olduğuna değindi.
Baluken, Adalet Bakanlığı ve hükümet nezdinde birçok girişimde bulunduklarını ama sonuç elde edemediklerini dile getirdi. Baluken, Adalet Bakanlığı’nın derhal cezaevine bir heyet göndererek tutuklularla görüşmesi ve yaşanan hak ihlallerini ortadan kaldırması yönünde çağrıda bulundu. Baluken, açıklamanın devamında şunları söyledi: "İçinde bulunduğumuz müzakere sürecinde herkese ciddi sorumluluklar düşmektedir. Hepimiz biliyoruz ki devletin içine sinmiş karanlık odaklar bu süreci sekteye uğratmak için sürekli iş başında olacaklardır. Yurttaşlarımıza yönelik yapılan bu çirkin saldırıyı esefle kınıyoruz. Tüm bu yaşananlar üzerine bugün Cizre’de esnaf kepenk kapatmış ve olayları protesto etmek için yürüyüş düzenleyeceklerdir. Cizre halkıyla yan yana olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Sorumluların adalet önüne çıkarılacağı güne kadar mücadelemizin devam edeceğini vurgulamak istiyoruz."




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.