Dolar 34,1993
%0.05
Euro 38,0116
%-0.22
Altın 2.910,840
%0.52
Bist-100 9.587,00
%-0.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DİSK 'Bir sabah ansızın' dedi: 7 ilçede hayat durdu

DİSK 'Bir sabah ansızın' dedi: 7 ilçede hayat durdu

“Kiralık işçi” yasası olarak bilinen düzenlemeye karşı direniş başlatan DİSK, İzmir’de 7 ayrı ilçede eş zamanlı eylem yaptı. Sabah iki saatliğine iş bırakan İzmirli işçiler, kentin çeşitli noktalarında yol kapatarak hayatı durdurdu. DİSK 'Bir sabah ansızın' dedi

  • Ege Postası
  • 10.03.2016 - 11:02
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 16 Mart’ta gerçekleşecek genel grev öncesi her gün ayrı ayrı eylem düzenleyen ve hükümeti protesto eden DİSK Genel-İş Sendikası Çiğli, Konak, Bayraklı, Karabağlar, Buca, Bornova’da iki saatliğine hayatı durdurdu. Konak’ta Başbakanlık Ofisi önünde basın açıklaması düzenleyen Genel-İş Sendikası 16 Mart’ta genel greve gideceklerini duyurdu.

"İZMİRLİ İŞÇİLERDEN SES GETİRECEK EYLEM" #direnİŞÇİ YOLLARA TAŞTI" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!!!
 


KIDEM DİRENİŞİNE POLİS BARİKATI
Sabah erken saatlerde Konak’ta toplanan sendikalı işçiler Başbakanlık Ofisi’ne yürümek istedi. Yolda polis barikatı ile karşılaşan işçilerle emniyet güçleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. TOMA’ların çekilmesi ile birlikte bir basın açıklaması düzenleyen işçiler, TBMM gündemine gelen kıdem tazminatı ve esnek çalışma modeli ile ilgili düzenlemelere karşı direnmeye devam edeceklerini duyurdu. “Emekçiye değil, hırsızlara barikat”, “Kıdeme uzanan eller kırılsın”, “AKP al yasanı başına çal”, “Kiralık işçi olmayacağız” sloganları atan DİSK’li işçiler adına basın açıklaması yapan Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, işçi sınıfı olarak güvencesiz ve esnek çalışmaya, kıdem tazminatlarının fona devredilmesine yönelik girişimlerin tümüne karşı olduklarını söyledi.



Yıldız açıklamasında şunları kaydetti: “ “AKP Hükümeti'nin ulusal istihdam strateji belgesi ile gündeme getirilen işçi kiralama şirketleri ya da modern amele pazarı olarak adlandırılan özel istihdam bürolarının kurulmasına yönelik yasa taslağı TBMM gündemine getirildi. Hükümetin asgari ücreti bin 300 lira yaptık, taşeron çalışmasını kaldırıp, herkese kadro vereceğiz vaadiyle kıdem tazminatlarımızı kaldırıp tüm iş hayatımızı tamamen kuralsız ve güvencesiz hale getirmek ve taşeron çalışanların hakkı olan kadroyu da tüm çalışanlara vermemek için gece gündüz çalışmakta. Yasa çıkarsa, iş barışı bozulacak, geçici işçi diye adlandırılan iş güvencesi hakkı olmayacak, geçici işçilerin kıdem tazminatı, işsizlik sigortası, emeklilik hakkı, analık sigortası ve emzirme ödeneği, yıllık ücretli izin hakkı gibi haklar ortadan kaldırılacak. Geçici işçilerin sağlığı ve güvenliği tehlike altına girecek. Biz işçiler taşeron çalışmanın kaldırılmasını beklerken hükümet tam da kölelik yasası olan özel istihdam bürolarını ve kiralık işçi yasasını meclis gündemine getirdi. Bu yasa yürürlüğe girdiğinde artık bizler çalıştığımız kurumun değil, bizi kiralayan şirketin elemanları olacağız. Sigortamızı, maaşımızı bizi kiralayan şirketten alacağız ve tam bir köle pazarı yaşanacak Güvencesiz ve esnek çalışmaya karşı mücadeleye durmadan devam edeceğiz.”
 


16 MART’TA GENEL GREV VAR
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, 16 Mart tarihinde tüm İzmir’de genel greve gideceklerini açıkladı. “16’sında hayatı durduracağız” diyen Sarı, “Haklarımız için mücadele edeceğiz” diyerek işçilere seslendi. Eylemde söz alan DİSK Genel Merkez Yöneticisi Taner Şanlı ise “Biz kıdem tazminatlarında iyileştirme isterken, hükümet kıdemi tamamen ortadan kaldırmaya çalışıyor. Emeği sömürenlere karşı direnmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 


7 AYRI NOKTADA EŞ ZAMANLI EYLEM
Diğer yandan, kıdem tazminatının kaldırılmasına yönelik tasarıya karşı tepkisini dile getiren işçiler, İzmir genelinde süren etkinlikler kapsamında Buca Şirinyer Tansaş önü, Bayraklı AK parti İl Binası önü, Karabağlar Yeşillik Caddesi, Eşrefpaşa Hastanesi önünde iki saatliğine eylem yaparak yolları taşıt trafiğine kapattı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.