Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DİSK Genel Sekreteri'nden flaş açıklama

DİSK Genel Sekreteri'nden flaş açıklama

Taciz suçlarına düzenleme getiren yasa değişikliği önerisine bir tepki de DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'ndan geldi. Yeniden görüşülmek üzere geri çekilen tasarıdan vazgeçilmesini isteye Çerkezoğlu, gelişmelerin muhafazakarlık vaadiyle iktidara gelen anlayışın çöküşüne işaret ettiğini söyledi. DİSK Genel Sekreteri'nden flaş açıklama

  • Ege Postası
  • 22.11.2016 - 11:57

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, çeşitli eylem ve etkinliklere katılmak üzere geldiği İzmir'de gündeme dair önemli değerlendirmeler yaptı.

DİSK Genel Sekreteri Çerkezoğlu Ülke çapında büyük tartışmalara yol açan ve günlerdir süren protesto gösterileriyle gündemden düşmeyen Türk Ceza Kanunu'ndaki 103'üncü madde yapılacak ve taciz suçlarında kapsamını değiştiren son yasa tasarısına dair kritik açıklamalarda bulundu.

SONUNA KADAR SOKAKTA MÜCADELE EDECEĞİZ

AK Parti'li vekiller tarafından hazırlanan ve TBMM'ye sunulan, ancak tepkilerin ardından, yeniden değerlendirilmek üzere geri çekilen son yasa tasarısıyla ilgili kapsamlı bir değerlendirme yapan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, "AKP'nin alelacele gece başka yasalar arasında getirdiği bu yasa hiçbir şekilde kabul edilemez. Akla mantığa, insan onuruna aykırı bir yaklaşım. Çocukların cinsel istismarına ve tecavüzüne göz yuman, tacizcileri koruyan, evlilik koşuluyla affedilmesini sağlayan bir önerge söz konusu. Bunu konuşmaktan bile hicap duyuyoruz. 2016'nın dünyasında ve Türkiye'de böyle bir şeyi tartışıyor olmak, milletin iradesini temsil eden TBMM'ye, iktidar partisinden böyle bir tasarının getirilmesini ve savunulmasını akılla, mantıkla bağdaştıramıyoruz. Bunu hiçbir biçimde kabul etmemiz söz konusu değil. Türkiye'de kadına yönelik şiddetin, cinsel istismarın, özellikle AKP iktidarıyla birlikte katlanarak arttığını görüyoruz. Bu bir tesadüf değildir. Bu bir bakış açısının, siyasi iktidarın politikalarının bir sonucudur. Bu ülkeyi yönetenler, Başbakan ve Cumhurbaşkanı kadınlara yönelik bu olumsuz politikaların sözcülüğünü yaptılar. Türkiye'de kadına yönelik şiddet yüzde bin 400 arttı. Çocuk istismarının bu kadar artması da tesadüf değil. Yakın zamanda bir vakıfta yaşanan istismarın da yine iktidar tarafından kapatılmaya çalışılması, yine bir anne ve kadın bakanın "Bir kereden bir şey olmaz" diye bu durumu savunması Türkiye tarihine düşmüş kara lekelerdir. Bu yasayı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz ve geri çekilene kadar da sokakta olacağız. Herkes tepkisini ifade ediyor, kadınlar günlerdir sokaklarda. :ok büyük bir toplumsal tepki var. Bugün mecliste görüşülecek yasanın bir an önce AKP tarafından geri çekilmesi ve ülke tarihine düşen bu kara lekenin ortadan kaldırılması gerekiyor. Bunun için de sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi ve değişiklik geri çekilene kadar DİSK olarak mücadele edeceklerini duyurdu.

"AKP'Lİ KADINLARIN SESSİZ KALMASI MANİDAR"

Tasarıya karşı ülke çapında günlerdir devam eden eylem ve protestolara rağmen AK Parti'li kadın milletvekillerinin sessiz kalmasını "manidar" olarak niteleyen Çerkezoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "İktidar partisine mensup kadın vekillerin yaşanan bu süreç karşısında sessiz kalması son derece manidardır. Sessiz kalmakla birlikte zaman zaman da bu yasayı savunuyorlar. Kadın vekillerin, bakanların Ensar Vakfı skandalında olduğu gibi bunu da savunmasını anlamak mümkün değil. Bu yasanın yumuşatılacak bir yanı yok. Bu yasa ya vardır, ya yoktur. İster sınırlandırılsın, ister geçmişe dönük olsun, bunun özrü yok. Bu suçun yumuşatılması mümkün değildir. Böyle bir yasa, böyle bir yaklaşım, böyle bir önerge ya vardır, ya yoktur... Düzenlemenin tümüyle çekilmesinden yanayız."  

BUGÜNKÜ AHLAKİ VE KÜLTÜREL KRİZİN GÖSTERGESİ

Taciz suçlarına yönelik son düzenleme ile geçmişte zinanın önünü açan kanun değişikliklerinin muhafazakarlığı kullanarak iktidara gelen bir siyasi partinin asıl yüzünü gösterdiğini dile getiren Arzu Çerkezoğlu, "Türkiye'de siyasal İslam'ın hem siyasi olarak, hem de kültürel olarak içine girdiği krizi gösteriyor. Bu yaklaşımın, ahlaki ve kültürel olarak topluma yansımalarına tanık oluyoruz. Türkiye'de troplum yapısı ve toplumun geleceği açısından bu yasanın konuşulması bile son derece yanlıştır. Bu ve benzeri yaklaşımlardan acilen vazgeçilmesini diliyoruz. Böyle yasa tasarılarıyla önergelerin bir daha asla karşımıza gelmesini istemiyoruz" diyerek yasanın geri çekilmesini diledi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.