Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DİSK'ten taşeron zirvesi

DİSK'ten taşeron zirvesi

DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu), Haziran ve Temmuz ayında yayınlanan yeni genelgeler ve son düzenlemeler sonrasında değişen Kamu İhale Mevzuatı nedeniyle zorlu günlerin eşiğine gelen belediye işçisinin önümüzdeki dönemde izleyeceği yol haritasını belirlemek üzere kampsalı bir panel düzenleyecek. Yaklaşan hizmet alım ihaleleri öncesinde düzenlenecek olan panele uzmanların yanı sıra belediye yetkililerinin de katılması beklenirken, taşerona karşı yasal zeminde alınacak önlemler masaya yatırılacak.

  • Ege Postası
  • 08.07.2014 - 14:34
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- DİSK Ege Bölge Temsilciliği tarafından 9-10 Temmuz’da Fuar İzmir Sanat bünyesinde düzenlenecek panel organizasyonuna, sendikanın genel merkez yönetimi, iş yeri temsilcileri, Genel-İş Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra, İzmir genelindeki 30 ilçe belediyesinde görevli bürokratlar ve belediye şirketlerinin yöneticileri de katılacak. 10:00-16:00 saatleri arasında düzenlenecek ve toplam iki gün sürecek panel kapsamında yeni ihale mevzuatı, TBMM’de görüşülen yeni torba yasası ve taşerona yönelik son düzenlemeler masaya yatırılacak.
 
BELEDİYE İŞÇİSİNİ BEKLEYTEN KRİTİK SÜREÇ MASAYA YATIRILACAK
TOBB Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. İbrahim Nihat Bayar ve Eski Kamu İhale Kurumu görevlisi Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Volkan Sırabaşı düzenlenecek panelde belediye işçilerini bekleyen kritik süreç öncesinde ihale mevzuatında yapılan değişiklikleri masaya yatıracak. İhale mevzuatının son halini, hizmet alım ihalelerindeki etkilerini, belediye hizmetlerinde çalışan personelin gelecekteki durumunu ve işçiyi bekleyen riskler hakkında kapsamlı bir değerlendirme yapacak olan iki uzman, süreç hakkındaki önemli tespitlerini organizasyona katılan belediyelerin yetkilileri ile paylaşacak.


 
PANEL İKİ GÜN DEVAM EDECEK
Son değişiklikler sonrasında kapsamı ve sınırları değişen Kamu İhale Yasası çerçevesinde düzenlenen ilk panel olan organizasyonda ayrıca sendika cephesi  ve belediye yetkilileri, kendilerini bekleyen kritik süreç öncesinde yol haritası belirleyerek, olası ihale krizleri ve taşeron krizlerine karşı yasal zeminde alınması gereken önlemleri de masaya yatıracak.
 
BELEDİYELERE DANIŞMANLIK HİZMETİ
Diğer yandan, taşerona karşı alanlarda mücadeleye farklı bir boyut katarak, ilçe belediyeleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin izlediği bürokratik süreçte uzmanlar tarafından danışmanlık desteği de sunmaya hazırlanan DİSK Genel-İş Sendikası şubeleri ve yönetim kurulları tam kadro ile panele katılacak.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.