Dolar 34,1101
%-0.15
Euro 38,2787
%0.3
Altın 2.899,450
%-0.71
Bist-100 9.674,00
%-1.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DÜZELTME- 'Genç İstihdamı Eylem Planı' Sivas'ta Masaya Yatırıldı

DÜZELTME- 'Genç İstihdamı Eylem Planı' Sivas'ta Masaya Yatırıldı

Sayın abonemiz aynı başlıkla servis ettiğimiz haberde ismi geçen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nabi Soysal'ın soyismi sehven 'Avcı' olarak yazılmıştır. Düzeltip tekrar servis ediyoruz...Avrupa Birliği ile Türkiye'nin ortaklaşa...

  • Ege Postası
  • 23.09.2013 - 15:55
Sayın abonemiz aynı başlıkla servis ettiğimiz haberde ismi geçen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nabi Soysal'ın soyismi sehven 'Avcı' olarak yazılmıştır. Düzeltip tekrar servis ediyoruz...


Avrupa Birliği ile Türkiye'nin ortaklaşa finanse ettiği ve İŞKUR tarafından yürütülen 'Genç İstihdamın Desteklenmesi Operasyonu' kapsamında Sivas'ta 'Genç İstihdamı Eylem Planı' semineri düzenlendi. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde, il genelindeki işsizlik, ekonomik gelişme ve Genç İstihdamı Eylem Planı için SWOT analizi yapılarak uygulamaya yönelik öncelikli alanlar belirlendi.

Çalışma ve İş Kurumu tarafından 'Genç İstihdamı Eylem Planı' takip semineri düzenlendi. Büyük Otel'de yapılan seminere gençler yoğun ilgi gösterdi. Seminerin açılış konuşmasına yapan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nabi Soysal, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Avrupa Birliği'nin ortaklaşa finanse ettiği ve İŞKUR tarafından yürütülen 'Genç İstihdamın Desteklenmesi Operasyonu' kapsamında ülke nüfusunun büyük çoğunluğunu oluşturan gençlerin meslek ve kariyer edinmeleri, girişimcilik gibi konularda bilinçlendirilmesi ve yetenekli gençlerin iş gücü piyasasına katılmalarının amaçlandığını söyledi.

Soysal, operasyonla ilgili pilot il seçilen Mardin, Malatya ve Sivas'ta çalışmalar gerçekleştirilerek 'Genç İstihdamı Eylem Planları'nın güçlendirilmesi ve bu illerdeki faaliyetlere katılım oranının artırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

'İŞSİZLİĞİN EN BÜYÜK NEDENİ GEÇLERİN MESLEĞİ OLMAMASI'

İstihdam ile ilgili sorunlara da değinen Soysal, iş gücü piyasasına yapılan yatırımların yetersiz olması, yapılan yatırımların bölgede dengesiz dağılımı, Teknolojik sermaye sonucunda iş gücündeki kalitesiz artıştan dolayı mesleki eğitimin aynı oranda artırılmamasından kaynaklanan sorunlar bulunduğuna işaret ederek şöyle devam etti: "Genç olan işsizlerimizin büyük çoğunluğunun her hangi bir mesleğe sahip olmamaları. Mesleğe sahip olanların da meslekte yetersiz derecede olmalarından kaynaklanan bir takım sorunlarla karşı karşıyayız."

İl Müdürü Soysal, İŞKUR olarak aktif istihdam programları kapsamında mesleği olmayanlara meslek edindirme, mesleğinde yetersiz olanları yetersiz hale getirme, meslek değiştirmek isteyenleri meslek değişikliği sağlamak ile iş başı ve girişimcilik programları uygulayarak işsiz gençlerin iş gücü piyasasına katılımını sağladıklarını dile getirdi.

'43 İLDE İSTİHDAM İLE İLGİLİ ANKET YAPTIK'

Teknik Destek Ekibi Uzmanı Cleofe Guardigli de katılımcılara operasyonla ilgili bilgi vererek, proje için 43 ilde 'Gençleri işe alma konusunda ne düşünüyorsunuz'' başlığı ile anket yaptıkları anlattı. İtalyan uzman, 15 ilde girişimcilik ve kariyer günleri yaparak gençlerle ekonomi dünyasını bir araya getirdiklerini ifade ederek yapılan araştırmalarda gençlerin hayatları boyunca 7 farklı alanda çalıştıklarının belirlendiğini kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.