Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DÜZELTME - Gürsel Tekin: Valinin 'marjinal grup' demesini kınıyorum

DÜZELTME - Gürsel Tekin: Valinin 'marjinal grup' demesini kınıyorum

Sayın abonemiz… Haberimizde CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın ismi sehven ‘Oğuz Kaan Salıcı’ olarak yer almıştır. Haberi düzelterek tekrar servis ediyoruz. Saygılarımızla…Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı...

  • Ege Postası
  • 02.05.2013 - 14:26
Sayın abonemiz… Haberimizde CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın ismi sehven ‘Oğuz Kaan Salıcı’ olarak yer almıştır. Haberi düzelterek tekrar servis ediyoruz. Saygılarımızla…



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in de aralarında bulunduğu bir grup CHP'li, dün yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu eleştiren Tekin, "Devlet adına görev yapan valinin 'marjinal grup' ifadesini kullanmasını şiddetle kınıyorum." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Umut Oran ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile bir grup CHP'li Beşiktaş'ta açıklama yaparak 1 Mayıs'ta yaşananları kınadı. Hükümetin ve İstanbul Valiliği'nin eleştirildiği açıklamada, özellikle CHP'li gruba yapılan saldırının yersiz olduğu belirtildi.

Biber gazından etkilenerek hastaneye kaldırıldığını hatırlatan Gürsel Tekin, Vali Mutlu'nun kendisini aramadığına vurgu yaparak, "Valiyi İstanbullulara havale ediyorum." dedi. Vali Mutlu'nun olay çıkaranlar için kullandığı 'marjinal grup' ifadesine dikkat çeken Tekin, "Devlet adına görev yapan valinin marjinal grup ifadesini kullanmasını şiddetle kınıyorum. Vali 76 milyon insanın valisidir." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ta toplanarak ilçe binasına yürümek istediklerini, bu bilgiyi emniyet güçlerine iletmelerine rağmen müdahale ile karşılaştıklarını anlatan Tekin, "Mobese kayıtları kanıt, basın mensupları tanıktır. Sadece bir dakika yürümeden üzerimize saldırdılar." şeklinde konuştu.

İşçilere yapılan müdahalenin barış ve demokrasi söylemleri ile örtüşmediğini savunan Tekin, "Bu otoriter yapıyı yıkmak için her türlü bedeli ödemeye hazırız." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Umut Oran da, "Tüm dünyaya rezil olduk. İktidarın görevi vatandaşın can ve mal güvenliğini korumaktır. Dün vatandaşın anayasal hakları gasp edildi." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.