Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tüketici Hak Arama Derneği Başkanı ’“Altay: Mesafeli satışa mesafeli olalım’”

Tüketici Hak Arama Derneği Başkanı ’“Altay: Mesafeli satışa mesafeli olalım’”

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) üyesi ve Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, ’“mesafeli satış konusunda vatandaşları uyararak, "Mesafeli satışa mesafeli olalım."' dedi. TBF üyesi ve Tüketici Hak Arama Derneği Genel...

  • Ege Postası
  • 02.05.2013 - 14:22
Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) üyesi ve Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, ’“mesafeli satış konusunda vatandaşları uyararak, "Mesafeli satışa mesafeli olalım."' dedi.

TBF üyesi ve Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Altay, son zamanlarda mesafeli satışlar nedeniyle tüketici hak ihlallerinde büyük artış yaşandığını söyledi. Altay, tüketici hakem heyetlerine gelen şikayetlerin önemli bir kısmının, mesafeli satış kaynaklı şikayetlerden oluştuğunu ifade etti.

Altay, tüketicilerin, internet, telefon ve diğer iletişim araçlarıyla aldığı ürünün sağlamlığını incelemeden, televizyon ve internette beğendiği ile aynısı olduğunu görmeden ücret ödememesi çağrısında bulunarak, "Tüketici aldığı ürünü görmeden, incelemeden, bozuk veya sağlam olduğunu bilmeden ücret ödeyerek hataya düşüyor. Tüketiciye önerimiz, kargo geldiğinde kutunun içini açarak ürünü mutlaka görüp, sağlamlığını test edip öyle ücret ödemeleri yönündedir. Eğer kargo çalışanı paketi açtırmamak için ısrar ederse, ya ikna etme yoluna gidilmeli ya da ürün alınmamalıdır. Çünkü internette ve televizyonda gördüğünüz ürünle alakalı olmayan başka bir ürün veya beğendiğinizle kıyaslanamayacak kadar kalitesiz bir ürün karşınıza çıkabilir. Mesafeli veya kapıdan satışta tüketici, aldığı ürünü beğenmez ise hiçbir gerekçe göstermeden ürünün eline geçtiği tarihten itibaren 7 gün içerisinde cayma hakkı bulunmaktadır. Buna rağmen, hiçbir zaman tavsiye etmediğimiz mesafeli satış yöntemine tüketicinin mesafeli ve dikkatli olmasını tavsiye ediyoruz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.