Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dağları deler geçeriz!

Dağları deler geçeriz!

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı 8. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı Balçova Termal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Uşak, Muğla İl ve ilçe başkanları, milletvekilleri, belediye meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Nükhet Hotar, Menderes Türel katıldı.

  • Ege Postası
  • 23.11.2012 - 17:22
 EGE POSTASI- HABER SERVİSİ/ Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti iktidarının çıkardığı belediye kanunun bir reform olduğunu belirterek, bu yasanın 75 milyona anlatılma sürecinin İzmir’de başlatıldığını söyledi.  Büyükşehirler yasasının görüşülürken parlamentoda hararetli tartışmaların yaşandığını hatırlatan Bakan Yıldırım, “Bu yasa Türkiye’de yetkilerin merkezden yerele doğru devredilmesinin yeni bir aşamasıdır. Ne yazık ki siyaset alanları daralanlar, siyasette söylem, eylem, ürütemeyenlerin insanımızın daha iyi hizmet alması için, hizmetin ayağa gidecek şekilde yaygınlaştırılması için, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi için parlamontonun koyduğu iradeyi o kadar ileriye taşıdılır ki, sanki bu yasa çıkınca Türkiye eyaletlere bölünecek, üniter devlet yapısı ortadan kalkacak ve bölücülere gün doğacak. Ancak bunu söylerken de ne yazık ki yakın tarihimize hafızalarını da müracaat etmeyi akıl edemediler” dedi.

 

8 YILLIK SAHA SAHA TECRÜBEMİZ VAR

“Bu düzenleme ile idari sınırları büyükşehir sınırları haline getirildi. İstanbul ve Kocaeli’de bu yapldı. 8 yıllık bir saha tecrübesi var. Bunu bile maalesef görmezden geldiler. Bu gerçeği bile unutturmaya çalıştılar. Bu model bugün artık belirli kriterlerde yeni şehirlerimize de uygulanıyor. Bu yasa ile birilke yerel yönetimlerin hem yetkileri hem de bütçe imkanları artıyor. Yeni ilçeler kurulacak. Hizmet alanı il sınırlarına genişletildiği için, köylere büyükşehir belediyesinin hizmet götürme mecburiyeti getiriliyor. Köylerimiz lehine geçici bir düzenleme var. Bütçelerin asgari yüzde 10’unu büyükşehir belediyeleri köylerdeki alt yapılarına ayırmak zorundadır. İzmir’e bugün köylere aktarılan bütçe 3 katı bir bütçe aktarılacak. Bu nasıl geriye gitmekti? Bu yasanın kötü olduğunu söyleyenler, seçim meydanlarında mahcup olacak. Görevimiz bu yasayı her türlü çarpıtmadan, tek tek vatandaşlara anlatmak olmalıdır. Bu yasa çok büyük yeni imkanlar getiriyor. ‘Köyler ortadan kalkıyor. Muhtarlıklar yok oluyor’ diyorlar. Köyler belediye oldu. Köyler şehirleşiyor. İzmir’de köy nüfusu yüzde 8’e düşmüş. İzmir bütçe kullanıyor ama köye bundan hiçbir şey gitmiyor. Ödemiş, Bergama, Kınık’ta yaşayan hemşerilerimiz büyükşehir belediye başkanına oy verip hesap soracak. Çalıştı mı çalışmadı mı hesabını soracak”

 

İŞİN ÖZÜ BUDUR

Yıldırım, “Bu yasayla kılcal damarla güç veriyoruz. İşin özü budur. Yetki gasp etmek değil. Yerele güvenmek, yerel yönetime imkan sağlamak, yetki devridir.  AK Partiye’de yakışan budur. Arkamızda dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştüren bir iktidar budur. 80 yıl boyunca bu millet dağların karşısına çıkıp, dağlara boyun eğmiş ve yolunu değiştirmiştir. O dağlar daha fazla engel olamazsın, delip geçeriz. Vadilere de diyoruz ki, bizi engelleyemezsini üzerine köprüler kurup geçeriz’ diyoruz.  2003 Türkiyesi’nde karayollarında çoğu rahmetli Özal döneminde yapılmış, 2 bin km yakın otoyol, 4 bin km de sadece şehirlerin giriş ve çıkışlarında olmak üzere bölünmüş yol vardı. 6 bin kilometre bölünmüş yol üzerine 16 bin kilometre daha yol koymuşuz. 80 yılda 6 bin kilometre, 10 yılda 16 bin kilometre yol. Ege illerimzde gerçekleştiğimiz 1770 kilometre bölünmüş yol miktarı. Devam eden projelerin tutarı 6 katirlyon.

İhracatımız, itibarımız arttı. Nasıl artıyor. Ulaşırsan artar. Yoksa nutuk atmaz olmaz. Büyük laf etmekle olmaz. Büyük proje yapmkla olur. Demirağlarla ülkeyi dört bir yandan donatıyoruz. Atatürk’ün övündüğü şeyin devamını getireceksiniz. Biz bunu yapıyoruz



AK PARTİ DEMEK YEREL YÖNETİM DEMEKTİR

Milletvekilleri adına konuşan Denizli Milletvekili, MKYK Üyesi Nihat Zeybekçi, “AK Parti’nin yerel yönetim demek olduğunu herkes biliyor. 1994 yılında İstanbul kuşların bile hava kirliliğinden uçmadığı, boğazdan geçerken insanların burnunu kapattığı, trafiğin keşmekeş olduğu, yolsuzlukların artık ayyuka çıktığı, dünyaya kötü örnek gösterilen bir istanbul vardı. İnsanlar İstanbul’da yaşamak istemiyordu. İstanbullular, ‘yeter’ dedi. O tarihten itibaren yerel yönetimler destanı yazıldı. 2001’de ise insanlar önünü göremez hale geldi. Vatandaş 1994’te İstanbul’u emanet ettiği ekibe, 2002’de Türkiye’yi emanet etti. Yerel yönetimler demek AK Parti demek. Biz ‘bu millet yönetilmez’ diyenlerden değil, biz ‘bu milletini hizmetkarıyız’ diyenlerdeniz. İzmir Ege’nin başkenti. İzmir Ege Bölgesi’nin lokomotifi. Eğer İzmir’in başarısı yoka çağı yakalama gayreti yoksa bizim başarılarımızın bir anlamı yok. İzmir’in başkentliği gündeme gelmediği sürece biraraya gelemeyiz. İzmir’de kordon’a gittiğimizde, maalesef bu kenti üzülerek izliyoruz. Ancak bu İzmir’lilerin takdiri. ‘Bu cahil ne halk ne bilir’ demiyoruz. Asla böyle bir kastımız yok. Ama İzmir’in bir dönemi, çağı, ıskalaması gönlümüz razı değil. EXPO Uzmir dendiği zaman, bu İzmir’in tek başına bir başarısı olamaz. Denizli, Aydın, Manisa olmadığı sürece İzmir’in başarısı son derece zor. Bugün İzmir’imizi Denizli’ye trenle bir saatle bağlayabilirsek, bölgenin ihracat kapısı halene getirebilirsek, Ege töpyökün kazınır. Egenin başkenti İzmir’i AK Parti belediyeceğilini önümüzdeki süreçte tanıştıracağımıza inanıyorum” dedi. 

 

TEŞKİLATLAR ÇALIŞMALARINI 2014’E GÖRE HIZLANDIRACAK

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Genel Başkandan mahalle temsilcisine kadar her üyenin ayrı ayrı sorumlulukları ve yükümlülükleri olduğunu belirterek, “Bunu yerine getirdiğimiz zaman sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz. 2014 tarihini hafızamızdan çıkarmamamız gerekiyor. 2014 yılını hiçbir zaman hiçbirimiz gözümüzden uzak, kulağımızdan düşürmemeliyiz. Bu uzun bir süre değil. Bu zaman diliminde 7 ilimizin teşkilat mensupları çalışmalarını hızlandıracak. Yerel seçim öncesi Ege Bölgesi’nde 4 ilimiz daha büyükşehir olacak. 20011 yılından beri yerel yönetimler birimi olarak, büyükşehir belediyesi kanunu üzerinde detaylı çalıştık. Üniversitelerin, stk’ların görüşlerini aldık. AK Parti ile birlikte yerel yöneticilerin ufku açıldı. İzmir’de bile bile vatandaşlarımıza arsenikli su içirilmedi m? Suyun hayat olduğunu bilerek, Manisa’nın Gördesi’nden İzmir’e su götürdük. İzmirli hemşerilimiz artık arsenikli su içmiyor, sağlıklı su içiyor. İzmir’de şehir içi ulaşımda belediyenin becerisziliği nedeniyle tarfik sorunu var. Şimdi bu ulaşım sorunun ortadan kaldırmak için hükümetimz gereğini yaptı. Binali Bey İzmir için önemli bir avantaj oldu. Bizim olduğumuz yerde, hizmet, doğruluk, dürüstlük vardır. Yerel yönetimleri önemsiyoruz. Köy kanunu ve muhtarların özlük haklarını iyileştirecek bir yasal düzenleme bundan sonraki süreçte gündeme gelecek” dedi.

 

HİZMET BAYRAĞIMIZI DİKECEĞİZ

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes türel, “Hizmet bayrağımızı Türkiye’nin her yerinde birlikte taşıyacağız. Bizim geleneğimizde vazife emanettir. Birlikte yürüdüğümz bu yol, artık hiçbirimize durmaya ve dinlenmeye izin vermiyor. Artık Türkiye’nin Başbakan’ın sadece 75 milyona hitap etmiyor. Mecliste hiç hak etmediğimiz muhalefitin söylemlerine maruz kaldık. Yerel yönetimlerde reform yaptık. 13 yeni büyükşehir daha kuruyoruz. Büyükşehirlerin sınırlarını genişletiyoruz. Belediyelerimizin yetkilerini artırdık.  Muhalefet bozuk pilak gibi aynı şeyleri söylüyor. Biz hizmet siyaseti yapıyoruz. İzmir gereken yerel yönetim hizmetlerini alamıyor. 81 ilde iddialıyız. Türkiye’nin her ili ve ilçesinin aK Parti belediyeciliği ile tanışması en büyük temennimizdir. Bize, ‘Alaçatı, Side belediyesini niye kapatıyorsunuz'’ diyorlar. Alaçatı sonsuza kadar yaşayacak. Bizim yaptığımız Alaçatı’ya hizmetlerin daha iyiye gitmesi için ilçe ve büyükşehir sınırları içerisine dahil ettik. Biz Alaçataı’yı değil belediyesini kapatıyoruz. Kim Alaçatı’ya gittiğimizde belediyeye gidiyor.

 

HAYIRLI OLSUN

AK Parti izmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “Bugün yerel yönetimlerde reform olarak adlandırılan büyükşehir yasası ile yerindelik prensibiyle vatandaşa belediye başkanını denetleme yetkisi verilmiştir. Çıkartılan bu yasanın ve yeni büyükşehir belediyesi olan illerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.