Dolar 34,2070
%0
Euro 37,8290
%0.14
Altın 2.924,530
%-0.17
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Danıştay Başkanı Karakullukçu, IASAJ dönem başkanı seçildi

Danıştay Başkanı Karakullukçu, IASAJ dönem başkanı seçildi

Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Kolombiya Cartagena'da yapılan Uluslararası Yüksek İdari Yargı Mercileri Derneği (IASAJ) Genel Kurulu toplantısında, dönem başkanlığına seçildi. Karakullukçu, Türkiye'nin doğu ile batı arasında...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 17:24
Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Kolombiya Cartagena'da yapılan Uluslararası Yüksek İdari Yargı Mercileri Derneği (IASAJ) Genel Kurulu toplantısında, dönem başkanlığına seçildi. Karakullukçu, Türkiye'nin doğu ile batı arasında yalnızca coğrafi bir köprü değil aynı zamanda kültürel, tarihi, siyasal bir köprü işlevini de uhdesinde barındırdığını söyledi.

Danıştay, Kolombiya Cartagena'da yapılan Uluslararası Yüksek İdari Yargı Mercileri Derneği (IASAJ) Genel Kurulu toplantısında, dönem başkanlığına seçildi. Başkan Hüseyin Karakullukçu, Danıştay'da konuya ilişkin tören düzenledi. Törene Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın yanı sıra çok sayıda yüksek yargı mensubu katıldı. Törende bir konuşma yapan Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Türk Yargı camiası adına sevindirici bir gelişme yaşandığını ifade etti. Uzun süredir titizlikle ve özveri ile yürütülen çalışmaların meyvesini verdiğini ve dönüş yolculuğuna tek evrensel idari yargı örgütünün dönem başkanı olarak çıkma başarısını yakaladıklarını belirten Karakullukçu, hiçbir ülkenin hiçbir kurumunun böyle bir başarıyı tek başına yakalayamayacağını ifade etti.

"Kurumlar ülkeleriyle birlikte yükselirler ve başarılarıyla ülkelerini de yükseltirler." diyen Karakullukçu, "Biz de hazırlık süreci boyunca başta Adalet Bakanlığının ilgili birimleri olmak üzere, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Adalet Akademisi ve burada ismini sayamadığım daha birçok kurum ve meslektaşımdan önemli destek gördük. Huzurlarınızda hepsine ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum." dedi.

Toplam 104 ülke ve uluslararası kuruluşun üyesi olduğu bu derneğin 1983 yılında İspanya'nın Madrid kentinde kurulduğunu ve Danıştay'ın da 1987 yılında üye olduğunu anlatan Karakullukçu, o zamandan bu güne de tüm dernek faaliyetlerine aktif katılım gösterildiğini kaydetti.

Türkiye'nin doğu ile batı arasında yalnızca coğrafi bir köprü değil aynı zamanda kültürel, tarihi, siyasal bir köprü işlevini de uhdesinde barındırdığına dikkat çeken Karakullukçu, şöyle devam etti: "Öyle ki Afrikalısı da Asyalısı da Avrupalısı da Uzakdoğulusu da bu bünyede kendinden bir şeyler bulmakta ve bilinçaltı müktesabatı dolayısıyla diyalog kurmakta zorluk yaşamamaktadır. Bu bilinçaltı müktesebatı öylesine önemli bir iz bırakmış ki dünyanın öbür ucunda Kolombiya Danıştay'ı Başkanı, dönem başkanlığını bize devrederken bütün ülkelerin huzurunda şu cümleyi kullanmakta tereddüt etmemiştir. 'Dönem Başkanlığını dünyanın gördüğü gelmiş geçmiş en büyük ve adaletli imparatorluğun yani Osmanlının mirasçılarına devretmekten mutluluk duyuyorum."

Tarihten devralınan bu mirasla Türk Danıştay'ının diğer bütün yargı kurumlarıyla istişareli ve koordinasyon içerisinde önümüzdeki üç yıl boyunca Dünya İdari Yargısının ortak politikalarını belirleyeceğini; Danıştayın, yargının ve Türkiye'nin misyonunu dünyanın dört bir yanına taşıyacağını vurgulayan Karakullukçu, Danıştay'ın evsahipliğinde 2016 yılı Genel Kurulunun derneğe mensup yaklaşık 50 ülkenin başkentine 3 saatten az ve direk uçuşla bağlanıyor olabilmesi, üç kıtanın ve medeniyetlerin buluşma noktası ve tanıtıma önemli katkı sunacak olması nedeniyle İstanbul'da yapılacağını ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.