Dolar 34,2549
%0.04
Euro 37,6477
%0.13
Altın 2.911,650
%0.07
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Davutoğlu'ndan Van'da çözüm süreci ve 'beyaz toros' çıkışı

Davutoğlu'ndan Van'da çözüm süreci ve 'beyaz toros' çıkışı

Davutoğlu'dan çözüm süreci mesajı: Başladığımız işi yarım bırakmayacağız. Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Vanlı kardeşlerimin, Doğulu, Güneydoğulu kardeşlerimin hayatına kasteden, rızkına göz koyan kim olursa olsun sonuna kadar mücadele edeceğiz. Başladığımız işi yarım bırakmayacağız, ne Çözüm Süreci yarım kalacak ne de terörle mücadele süreci" dedi.

  • Ege Postası
  • 20.10.2015 - 16:30
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Van'da düzenlediği mitingde konuştu. Davutoğlu, "Vanlı kardeşlerimin, Doğulu, Güneydoğulu kardeşlerimin hayatına kasteden, rızkına göz koyan kim olursa olsun sonuna kadar mücadele edeceğiz. Başladığımız işi yarım bırakmayacağız, ne çözüm süreci yarım kalacak ne de terörle mücadele süreci" dedi.

Davutoğlu konuşmasında şunlara vurgu yaptı:
Şimdiden uyarıyorum; herhangi bir şekilde sandık başlarında terör yaparak halkımıza şu veya bu partiye oy vermeleri için baskı yapmaya kalkan kim olursa olsun, en şiddetli şekilde adaletin önüne çıkartılacak. Kimseye bu milleti, bu ülkeyi, bu sandıkları terk etmeyeceğiz. 1 Kasım'da inanıyorum ki sizin inancınızla birlikte Türkiye kazanacak. Birliğimiz, dirliğimiz, kardeşliğimiz kazanacak. Türkler de kazanacak, Kürtler de kazanacak. 78 milyon hep beraber kazanacak.


Öte yandan Davutoğlu'ndan Van mitinginde flaş bir çıkış daha geldi; Davutoğlu, "beyaz toros"tan bahsederek,  "AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz toroslar dolaşacak. Biz buraları faili meçhullere bırakmayacağız" dedi.

Davutoğlu, Van'ın Tuşpa ilçesindeki mitingte yaptığı konuşmada, şöyle dedi;
"AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz toroslar dolaşacak. Biz buraları faili meçhullere bırakmayacağız. Hiç merak etmeyin seksenli doksanlı yıllara dönmeyeceğiz. Huzur ve demokrasi operasyonu başlamak zorunda olduğunda, PKK bize saldırıldığında verdiğim talimat açıktı. Bu terör belasıyla mücadele edeceksin. Ama dedim ki hiç bir vatandaşımızın canına malına zarar vermeyeceksiniz. Biz ayırdık ama onlar ayırmıyorlar polisi de sivili de öldürüyorlar."

"BEYAZ TOROS" NEYİ İFADE EDİYOR

"Beyaz toros", Türkiye gündemine 1990'lı yıllarda girdi. O dönemde, JİTEM'in "devriye aracı" olarak bilinen beyaz toros,, özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerinde işlenen faili meçhullerle ilişkilendirilen bir simge haline geldi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.