Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delican belediye başkanlarıyla bir araya geldi: Masada 6360!

Delican belediye başkanlarıyla bir araya geldi: Masada 6360!

AK Parti İzmir’de İl Başkanı Bülent Delican , AK Partili belediye başkanlarıyla Kemalpaşa’da bir araya geldi. Toplantıda belediye başkanları kamuoyunda 'bütünşehir' olarak bilinen 6360 sayılı yasa sonrası ilçe belediyelerinde yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Başkanlar, Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerini by-pass ettiğini, koordinasyon sıkıntısı yaşandığını ifade etti. Delican, sıkıntıyı vekiller ve bakanlara iletme kararı aldı. Delican belediye başkanlarıyla bir araya geldi

  • Ege Postası
  • 22.01.2016 - 15:17
EGE POSTASI - AK Parti İzmir’de İl Başkanı Bülent Delican, genel seçim süreci nedeniyle ara verilen belediye başkanları toplantısının startını yeniden verdi.

"İZMİR AK PARTİ'DE HER ÜYEYE BİR FİDAN HEDEF: ORMAN!" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!



KEMALPAŞA'DA GERÇEKLEŞTİ
Delican, partinin İzmir’de 7 belediye başkanıyla (Selçuk, Kemalpaşa, Kiraz, Torbalı, Menderes, Kınık, Ödemiş)  Kemalpaşa’da yeniden restore edilen eski hizmet binasında bir araya geldi. Toplantıda 
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer'in yanısıra Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar da hazır bulundu.



MASADA BÜTÜNŞEHİR YASASI
Toplantıda belediye başkanları yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken, halktan gelen talep ve şikayetleri de anlattılar. Toplantının en önemli gündem maddesi ise 6360 sayılı Bütünşehir Yasası oldu. Belediye başkanları kamuoyunda 'bütünşehir' olarak bilinen 6360 sayılı yasa sonrası ilçe belediyelerinde yaşanan sıkıntıları dile getirdi. İlçe belediye başkanları özellikle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerinde yapması gereken çalışmalar hakkında Delican, Boztepe ve Doğan’ı bilgilendirdi. Başkanlar Büyükşehir'le 'koordinasyon' sıkıntısına dikkat çekti. 



DELİCAN’DAN EŞİT HİZMET VE KOORDİNASYON VURGUSU
AK Parti İl Başkanı Delican, toplantı sonunda Ege Postası’na yaptığı açıklamada, “ Belediye başkanlarımızla 15 günde bir toplantı yapıyorduk. Yeniden startını verdik toplantılarımızın. 7 belediye başkanımızın yaptığı çalışmaları dinledik. Halktan gelen talepleri dinledik. Büyükşehir’in yapması gereken işleri masaya yatırdık. Bütünşehir Yasası’yla ilçe belediyelerinde sıkıntılar çıktı. Bu sıkıntıların giderilmesi için aramızda fikir alışverişinde bulunuyoruz. Vekillerimize, bakanlarımıza ileteceğiz. 6360 sayılı yasayla ilgili sıkıntıları gündeme getirmek tüm belediyeler için önemli. İlçe belediyelerin yasa sonrası aldıkları paylar ve hizmet geri dönüşümü sıkıntılı. Belediye başkanlarımız Büyükşehir’den eşit hizmet istiyor.  Özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin daha koordine için de istişare yapmasını istiyorlar. Büyükşehir’de yeterli alt yapı yok Koordinasyon sıkıntısı oluyor. İlçelerde belediye başkanlarının bilgisi dahilinde yanlış yerlerde yanlış hizmet yapılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan randevu alıp bu konuları dile getireceğim” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.