Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delican ve Güven'den  Atatürk mesajları

Delican ve Güven'den Atatürk mesajları

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 78. Yıldönümü nedeni ile bir mesaj yayımladı. Delican ve Güven'den yazılı açıklama

  • Ege Postası
  • 09.11.2016 - 14:21

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven mesajında Cumhuriyet ve Atatürk'e yapılan saldırılara dikkat çekerken,  " Bu saldırıların geleceğini, gaflet ve ihanet içinde bulunanlar olacağını, Ata'mız bize çok öncelerden söylemiş ve bizleri uyarmıştı" dedi. Güven mesajında şunları dile getirdi;

Bir lider düşünün ki, ebediyete intikal edişinden 78 yıl sonra bile, bırakın Türkiye'yi yeryüzünde hayatta olan tüm liderlerden daha çok sevilsin, daha çok özlensin ve ona olan bağlılık her yıl daha da artsın. İşte o liderin adı Mustafa Kemal Atatürk'tür.

Herkesin ülke elden gitti, artık bir sömürge ülkesi olacağız dediği anda, o müthiş öngörüsü, eşsiz askeri zekası ve tarifsiz vatan sevgisiyle, Dünya tarihinin gördüğü en büyük bağımsızlık mücadelesini başlatmış ve işgal edilmiş, tüm kaynakları ele geçirilmiş hasta adam olarak nitelendirilen bitik bir Osmanlı'dan güçlü ve yıkılmaz bir cumhuriyet kurmuştur.

Maalesef ki, O büyük devlet adamının ve dahinin kıymeti bugün dahi bazı iktidar sahipleri tarafından anlaşılamamaktadır. Öylesine ki, gaflet ve ihanet içinde bulunanlarla iş birliği yapan bu koltuk ve servet sevdalıları, besledikleri, işbirliği yaptıkları o cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarının silahları, kendilerine dönünce, Ancak o zaman Atatürk'ten söz etmeye, onun ne büyük bir insan olduğunu anlatmaya ve ilkelerini hatırlamaya başlamışlardır.

Bizler ve her zaman diliminde Atatürk'ü seven, anlayan, onun yolundan dönmeyen Atatürkçüler cumhuriyete yapılan saldırılarda, Atatürk'e yapılan saygısızlıklarda hep sesimizi yükselttik. Bu saldırılarda işbirliği içinde olan iktidar sahiplerini uyardık. Çünkü bu saldırıların geleceğini, gaflet ve ihanet içinde bulunanlar olacağını Ata'mız bize çok öncelerden söylemiş ve uyarmıştı.

Cumhuriyetimize ve Atatürk'e bundan sonrada yine aynı zihniyetin ürünü olan odaklar tarafından saldırılar olacağını, onun ilke ve devrimlerinin yok edilmeye çalışılacağını biliyoruz. Bu bilinçle, Ata'mıza verdiğimiz sözü hiç unutmadan, onun bize en büyük emaneti olan cumhuriyetimizi, parlamenter sistemimizi ve devrimlerini canımız pahasına koruyacağımıza, tüm bu değerlerimize karşı yapılacak saldırılara nerden gelirse gelsin canımız pahasına karşı duracağımıza bir kez daha söz veriyoruz.

Tüm bu duygu ve düşüncelerimizle, Kurucusu olduğu Cumhuriyet Halk Partisinin İzmir İl Örgütü adına bir kez daha ebedi başkomutanımıza sesleniyoruz " Ey büyük Atatürk;Açtığın yolda,Gösterdiğin Hedefe,Durmadan Yürüyeceğimize And İçeriz".

Ebediyete intikal edişinin 78'inci yıldönümünde Kurtarıcımız ve Kurucumuz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü minnet, özlem ve saygıyla anıyoruz."

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da  Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 78. Yıldönümü nedeni ile bir mesaj yayımladı. 

Mustafa Kemal Atatürk'ü; 'Bir milletin uyanışının ve var olma savaşının Mimarı' olarak tanımlayan Başkan Delican; mesajında; Atatürk'ün altını çizdiği güçlü ve bağımsız bir ülke olabilmenin koşullarına değinerek şunları söyledi;

"Ömrünü, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesi ve vatanını kurtarıp, yeni ve çağdaş bir ülkenin tesisi için adamış bir öndere sahibiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; bir milletin uyanışının mimarıdır. Cumhuriyetin ve onu ayakta tutacak düşüncelerin, uygulamaların mimarı, öncüsüdür. Onu ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz. Ancak, anmanın ötesinde; anlıyor ve mücadelesini örnek kabul ediyoruz. Öyle ki; bir milletin iradesi ile nelerin başarılabileceğini;  birliği ve dirliği için nelerin gerektiğini hem kurtuluş mücadelesi yıllarında hem de Cumhuriyet'i kurduktan sonra defaten belirtmiş olan Atatürk; her daim ihtiyacımız olan değerlerin altını çizerek,  yol göstermiş bir devlet adamıdır."

Birlik ve teklik vurgusu

Atatürk'ün; bir milletin yurt, dil, menşe ve siyasi varlıkta birlik sağlayarak güçlü bir devlete sahip olabileceğini söylediğini hatırlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican sözlerini şöyle sürdürdü; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk; İstiklâl savaşındaki önderliğinde ve devleti tesisinde bu kriterler üzerinden yürümüş ve başarılı olmuştur. Esası da budur. Çünkü güçlü bir ülke olmanın yolu, temel değerlerde birleşmek,  yaşadığı toprakları vatan saymak ve sahiplenmekten geçer. Tarihine, taşıdığı toplumsal ve ahlaki değerlere sahip çıkmaktan geçer. Atatürk; bu anlamıyla büyük bir lider ve düşünce adamı olarak bizlere yol göstermiş, önemli bir miras bırakmıştır. " 

Toplu bir milleti istila etmek...

Atatürk'ün; “Toplu bir milleti istilâ etmek, darmadağınık bir milleti istilâ etmek gibi kolay değildir” sözünü hatırlatan Başkan Bülent Delican; düşmana karşı birleşmenin gereğini daima dile getiren Atatürk'ün; bugünleri de düşünerek hareket eden, öngörülü ve sağduyulu bir önder olduğuna dikkat çekti. 

Delican mesajında şunları da kaydetti; "Atatürk, iyi bir asker ve başkomutan olmanın ötesinde; vatanını seven, Türk milletinin bir ferdi olmaktan onur duyan bir şahsiyet ve o milletin geleceğini, devletin bekasını ilmek ilmek örmeyi başarmış akil bir devlet adamı, bir strateji dehasıydı. Atalarımızla birlikte bizlere bıraktıkları en büyük miras; güçlü ve bağımsız bir ülke olmanın formülüdür. Biz; bu mirasa sıkı sıkıya bağlı bir nesil olarak taşıdığımız sorumluluğun farkındayız. Hamdolsun ki; vatan topraklarının bir karışını korumak, Cumhuriyet ve demokrasimizi tehdit eden düşmana karşı yek vücut olmak, bayrağımızı gönderden indirecek kirli, kanlı ellere karşı direnmek becerimiz, damarlarımızdaki kandandır. Milli iradenin çelik kadar sağlam olduğu bir yerde de; ihanete, teröre geçit yoktur."

Saygıyla anıyoruz...

"Aramızdan 78 Yıl önce ayrılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, tarih yazan tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Onun en büyük eserim dediği Cumhuriyetimizi korumak ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni daha da ileriye taşımak için çalışıyoruz." diye konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; şunları söyledi; "Onun kararlı ve dik duruşu; bugüne ışıktır. Bugün, karşı karşıya kaldığımız ihanet çemberini, terör sarmalını ortadan kaldırma mücadelemizde aynı kararlılık ve sebatı gösteriyoruz. Milletimiz de bizimle birliktedir, ülkesi için aynı yere yumruk vuracak, göğsünü siper edecek güçte ve cesarettedir. Bunu hep birlikte gördük, yaşadık. Hedefimiz; Yüce Önder Atatürk'ün ve atalarımızın emaneti istiklalimizi koruyarak, istikbalimizin aydınlığını sağlamaktır. İçerde ve dışarda esarete boyun eğmeden yükselen, kalkınan büyük bir Türkiye yaratmaktır. Kimsenin zerre şüphesi olmasın ki; bayrağımız sonsuza kadar dalgalanacak, gelecek nesiller bu vatanın evladı olmaktan bir kez daha gurur duyacaktır." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.