Dolar 32,6312
%0.22
Euro 35,4022
%0.3
Altın 2.510,380
%1.74
Bist-100 10.852,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demirtaş'tan İzmir'de flaş koalisyon sözü

Demirtaş'tan İzmir'de flaş koalisyon sözü

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kanaat önderleriyle bir araya geldi. Demirtaş seçimler için, "Benim partim, eş genel başkanı olduğum partim, yüzde 50 oy alsın ve 300 milletvekili olsun, tek başına iktidar olsun kamuoyunun önünde söz veriyorum, buna rağmen koalisyon kuracağız" sözlerini kullandı. Toplantıya davet edilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katılmazken, Demirtaş, "Kendisiyle telefonda görüştük. Burada olmaması protesto değil başka bir planlamadır" dedi. Demirtaş, İzmir'de kanaat önderleriyle buluştu

  • Ege Postası
  • 22.08.2015 - 15:01
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İzmir'de ilk durağından sonra, ikinci durağında kentin kanaat önderleriyle bir araya geldi.  Tavacı Recep Usta’da gerçekleştirilen toplantıya HDP’ heyetinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgüt temsilcisi katıldı.

"DEMİRTAŞ İZMİR'DEN BARIŞ ÇAĞRISI YAPTI... AK PARTİ İZMİR VEKİLLERİNE NE CEVAP VERDİ" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

AKP'NİN GÜCÜNÜ KAYBEDİYOR OLMASI...
Demirtaş, burada temsilcilere neden barış istediklerini anlatırken, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Toplantının ilk bölümünde konuşan Demirtaş,  “STK’ların 7 Haziran öncesinde Türkiye’ye vaat ettiğimiz toplumsal barışın olduğu yeni yaşam, açlığın sömürün olmadığı bir yaşam, inanç özgürlüğünün olduğu bir yaşam projesi için buradayız.7 Haziran’dan bu yana HDP’nin yüzde 13 oy alması dışında bir değişiklik yok. AKP’nin gücü elinden kaybediyor olması ülkeyi sürüklediği politikalar için geçerli değildir. Hükümetler geçicidir halkın iradesi kalıcıdır. Biz bu anlayışın ülkeyi yönetemeyeceği kanaatindeyiz . Madem erken  seçim dediler bundan sonra halk bu gidişe dur diyecektir” ifadelerini kullandı. 



FEDA EDECEK EVLADIMIZ YOKTUR 
Savaşla siyasetin dizayn edilmesine izin vermeyeceklerini yineleyen Demirtaş, “6 milyondan fazla yurttaş HDP'ye oy çağrısına destek vermiştir. Bu desteği hiçe saymak Türkiye'ye kaybettirir. Ülke isterse 10 parçaya bölünsün yeter ki AKP tek başına iktidar olsun. Neyi savundukları belli değil başkanlık derken neyi kastediyorlar bilen yok. Savaş olmasın barış olsun dediğimizde vatana ihanet olarak yansıtıyorlar. Manipülasyonlarla toplumu yanıltmaya çalışıyorlar. Çağrı bütün Türkiye toplumunadır silahlar sussun çatışmalar dursun ateşkes konumuna geçilsin müzakerelerde çözemediğimiz hiçbir sorunumuz yoktur düşüncesini hakim kılmalıyız. HDP halktan aldığı destekle AKP'nin dayattığı tekçi politikalarla baş edebilecek güçtedir. Asla silaha gerek olduğunu düşünmüyoruz kendimize güveniyoruz silahın derhal durmasını talep ediyoruz. Bir an önce halkın barış sesini görünür hale getirmeye çalışıyoruz. AKP bu ölümlerin altında kalacaktır. Gece gündüz savaş emirler verenler bu evlatların hesabını verecektir. Bu çocuklar damda, tarlada yetişmiyor. Her biri candır canımızdan azizdir, feda edecek evladımız yoktur. Feda edilecekse siyasetçiler kendini feda edecek. Önce silahları susturmak zorundayız savaşa geçit vermeyeceğiz. Silahla savaşla siyasetin dizayn edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

BİZ UZAYDAN MI GELDİK' 
MHP’nin koalisyondan uzak durmasıyla, AK Parti’nin ‘HDP’yle hükümet kurmak zorunda kaldık’ açıklamalarına Demirtaş sert tepki gösterdi Demirtaş şu ifadeleri kullandı: “Bakın utanmadan sıkılmadan Başbakan dahil olmak üzere AKP yetkilileri çıkıp, Ey MHP bakın sizin yüzünüzden MHP ile aynı hükümete girmek zorundayız diyorlar. Zannedersiniz ki HDP bu ülkenin düşmanıdır. Sizden ala bu ülkeye zarar veren var m? Sadece bir ay içerisinde ülkeyi sürüklediğiniz duruma bakar mısını? Siz kim oluyorsunuz ki bu ülkenin sahibi olarak mı görüyorsunuz. Biz bu ülkeye uzaydan  mı geldik. 6 milyon insanın hakkıdır o hükümette görev almak. Anayasa'ya gereği HDP'nin payına düşen üç bakanlıksa bu 6 milyon insanın hakkıdır, hakkı. Bugün MHP'yi suçluyorlar HDP'yle hükümette görev almak zorunda kalıyoruz. Gece gündüz savaş isteyen MHP ile hükümet kurmaktan çekinmiyor. Gece gündüz barış diyen HDP aynı hükümette yer almaktan zorlanıyorlarmış. Kusura bakmayın hırsız değiliz, katil değiliz, savaş emri vermedik, eylem emri vermedik, Suriye'ye gizli gizli silah göndermedik. IŞİD'i beslemedik destek vermedik. Biz sizinle hükümet kurmayı kabul ediyoruz da siz mi etmiyorsunu?  Kendinize gelin. Devlet malınız değildir.”



KOALİSYON SÖZÜ
Demirtaş ayrıca koalisyon sözü verdi. HDP'nin sorumluluğunun bir an önce ülkede barışı sağlamak olduğuna dikkat çeken Demirtaş, ”Benim partim, eş genel başkanı olduğum partim, yüzde 50 oy alsın ve 300 milletvekili olsun, tek başına iktidar olsun kamuoyunun önünde söz veriyorum, buna rağmen koalisyon kuracağız. 300 milletvekilimiz olsa bile koalisyon kuracağız. Birlikte yaşayabilmek için egemenliği paylaşmak bu dönemde çok önemlidir. Toplumu bir arada tutmak için birlikte yönetmek büyük bir şanstır. Kutuplaşmayı önleyebilmek için tek başına iktidar gücümüz olsa dahi şans olarak görürüz. Bunlar bizim olsun diye düşünecek halimiz yok. Bizim sorumluluğumuz bir an önce ülkemizde barışı sağlamaktır” dedi. 

KOCAOĞLU’YLA TELEFONDA GÖRÜŞTÜM
HDP İzmir İl örgütü tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na toplantı için davet gönderilmişti. Kocaoğlu toplantıya katılmazken konu ile ilgili Demirtaş şu açıklamalarda bulundu: “Kendisi aradı sağ olsun Karaburun’da başka bir planlamasını olduğunu ifade etti. Telefonla konuştuk. Toplantıda olmak istediğini ama başka plan nedeniyle gelemediğini söyledi. Sayın Kocaoğlu’yla her zaman her koşulda görüşürüz. Daha önceki ziyaretlerimizde misafirperverliğini görmüştük. Bugün de burada olsa memnuniyet duyardık. Ama burada olmaması protesto değil başka bir planlamadır. Burada olsaydı belki biz Büyükşehir’i ziyaret ederdik.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.