Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Denetim Komisyonu'na CHP'den 3 AK Parti'den 2 üye

Denetim Komisyonu'na CHP'den 3 AK Parti'den 2 üye

Geçtiğimiz cuma günü yapılan Meclis oturumunda sonuca bağlanamayan Denetim Komisyonu üye seçiminde yaşanan kriz kolay aşıldı. CHP'den istifa eden Hüseyin Hilmi Başyiğit'in meclis aritmetiğini değiştirmesiyle sonuç AK Parti'nin istediği yönde çıktı

  • Ege Postası
  • 07.01.2014 - 11:56
BÜNYAMİN DOBRUCALI / HABER SERVİSİ - Meclis Başkanvekili Lokman Fazla'nın başkanlığında toplanan Buca Meclis'nde tek gündem maddesi Denetim Komisyonu üye seçimiydi. Geçtiğimiz cuma günü yapılan Ocak ayı ilk Meclis toplantısında konu CHP ve AK Parti arasında krize neden olmuştu. Yasa gereği Bağımsız adayların üye olamadığı Denetim Komisyonu seçiminde 23 CHP ve 12 AK Parti Meclis üyesi bulunduğundan yapılan hesaplama eişt çıkıyor, her iki taraf ta kendi meclis üyesinin seçimi için bastırıyordu. Kilitlenmeyi çözen isim daha önce AK parti'den istifa ederek CHP'ye geçen Hüseyin Hilmi Başyiğit'in noter kanalıyla CHP'den istifa etmesiyle aşıldı. 22'ye inen üye sayısıyla CHP'ye 3, 12 üye sayısıyla AK Parti'ye 2 üye verileceği ortaya çıkınca ocak ayı içinde ikinci kez toplanan Meclis sakin bir oturuma sahne oldu.

CHP GRUBUNDA 3.TUR OYLAMA SONUCUNDA

Cuma günü yapılan Grup toplantısında Denetim Komisyonu üyeliği için Gülendam Çorak, Emre Aykut, Bekdaş Gürsoy ve Murat Işık'ın adını belirleyen CHP, 3'e inen üyelik için bir kez daha oylama yapmak zorunda kaldı. İlk iki turda istenen sonucu elde edemeyince yapılan 3'üncü tur oylamada 11 oy alan Gülendam Çorak, 9 oy alan Bekdaş Gürsoy ve 8 oy alan Emre Aykut, 6 oyda kalan Murat ışık'ın önünde yer almayı başardı. AK Parti Grubu cuma günkü oturumda olduğu gibi yine Orhan Yılmaz ve Gülay Sakartepe'nin ismini önerdi. Yapılan oylamada Gülendam Çorak 24, Emre Aykut 23, Orhan Yılmaz ve Gülay Sakartepe 22, Bektaş Gürsoy ise 21 oyla Denetim Komisyonu üyesi seçildi. İlk toplantısını bugün (Salı) yapacak olan Denetim Komisyonu 45 iş günü içinde Buca Belediyesi'nin 2013 faaliyet ve yatırımlarını mercek altına alacak. AK Parti Grubu'nun da desteğini alan Emre Aykut'un Komisyon Başkanı seçilmesi bekleniyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.