Dolar 34,2564
%0.05
Euro 37,6042
%-0.07
Altın 2.927,370
%0.2
Bist-100 9.153,00
%0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dereceye girenlere iş teklifi yağıyor

Dereceye girenlere iş teklifi yağıyor

Karşıyaka Belediyesi’nin “Yöresel Lezzet Günleri”’ etkinliğinin renkli görüntülerle sona erdi

  • Ege Postası
  • 24.10.2012 - 09:39
İZMİREtkinliğin en ilginç anlar reçel yarışmasında yaşandı. Kadınların evde yaptıkları reçellerle katıldığı yarışmada en çok zorlanan, bir saat boyunca reçel yemek zorunda kalan jüri oldu. Yarışmada dereceye giren ev hanımları ise iş teklifi aldı.

 Ülkemizin farklı lezzetlerini Karşıyakalılar ile tanıştırmak için gerçekleştirilen etkinliğe Gaziantep, Kayseri, Karadeniz-Çayeli, Denizli, Antakya gibi 23 ayrı il ve ilçeden katılımcı oldu. Satış ve tanıtımların olduğu etkinlikte en çok ilgiyi yarışmalar gördü.

 Etkinliğin ikinci gününde gerçekleştirilen reçel yarışmasında; Jüri üyeleri Hüseyin Yalçınsoy, Hande Kaya Tümer, Ersin Öğretmen ve Aysel Aksoy önlerine gelen reçelleri tek tek tadarak, en güzelini bulmaya çalıştı. Karşıyakalı kadınlar evlerinde yaptığı gül, kaysı, çilek, ayva gibi birbirinden değişik reçellerle yarışmaya katıldı.  Yaklaşık bir saat süren yarışmada jüri üyeleri her reçeli ayrı ayrı tadarak, koku, lezzet gibi özelliklerine göre değerlendirmeye aldı. Yapılan yarışmada en çok puanı alan muz reçeli ile Büşra Özkocagil birinci seçildi. İkinciliği çilek reçeli ile Aynur Özden, üçüncülüğü ise beyaz kiraz reçeli ile Yüksel Avcı aldı. Yarışmada ayva reçeli ile Sadakat Yıldız’a da mansiyon ödülü verildi.

 Yarışmada dereceye girenlere, katılımcı firmalardan birinden bir de sürpriz geldi. Firma, dereceye girenlere iş teklif ederek yaptıkları ev reçellerini satmak istediğini açıklayınca bayanlar tarafından uzun süre alkışlandı.  


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.