Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Destici: Batı ve Amerika'nın sessizliğini anlamakta güçlük çekiyorum

Destici: Batı ve Amerika'nın sessizliğini anlamakta güçlük çekiyorum

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Mısır’da yaşanan olaylar ile ilgili Batı’nın ve Amerika’nın sessizliğini anlamakta güçlük çektiğini söyledi.Mustafa Destici, bugün sabah namazı esnasında Cumhuriyet Muhafızları...

  • Ege Postası
  • 08.07.2013 - 16:18
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Mısır’da yaşanan olaylar ile ilgili Batı’nın ve Amerika’nın sessizliğini anlamakta güçlük çektiğini söyledi.
Mustafa Destici, bugün sabah namazı esnasında Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde Mısır'da demokrasiye dönülmesi için oturma eylemi yapan göstericilerin üzerine ateş açılması sonucu ilk belirlemelere göre 50’den fazla insanın hayatını kaybettiğini, 500'ü aşkın insanın yaralandığını derin üzüntüyle öğrendiğini belirterek, konuya ilişkin açıklama yaptı.


Mısır silahlı kuvvetlerinin Mursi taraftarlarına yapmış olduğu saldırıyı nefret ile kınayan Destici, “Orada hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Mısır’ın içinde bulunduğu bu kaos ortamından çıkmasını bekliyoruz. Bunun yolunun da Mursi’nin tekrar cumhurbaşkanlığı görevine iade edilmesi ve en kısa zamanda da bir erken seçime de gidilerek milletin tercihine göre bir yönetim oluşturulmasında görüyoruz” dedi.

“MÜSLÜMANIN MÜSLÜMANI ÖLDÜRMESİ KADAR BÜYÜK BİR GÜNAH YOKTUR”

Destici açıklamasında şunları belirtti:
“Biz Büyük Birlik Partisi olarak yeryüzünün neresinde olursa olsun, hilesiz, halkın iradesi ile iş başına gelmiş hiçbir yönetim hangi etnik bir kökene, hangi inanca sahip olursa olsun, sandık dışı yollarla, özellikle askeri darbelerle görevden uzaklaştırılmalarına, yönetimlere el konulmasını asla kabul etmedik, bundan sonra da kabul etmeyeceğiz. Bu konuda batının ve Amerika’nın sessizliğini anlamakta güçlük çekiyoruz. Maalesef batı kendi çıkarları ve emperyalist hayalleri için milyonlarca insanın hayatının kararmasını hiçbir zaman önemsemedi ve 21. yüzyılda da bu tavrını devam ettiriyor. Bütün dünyanın bunu iyi görmesi lazım ve batıyı da buna göre değerlendirmesi lazım. Dünya’nın diğer coğrafyalarının, Asya’ya, Afrika’ya ABD’nin değişik bölgelerindeki ülkelere demokrasi çağrısı yapan, demokratikleşmesi için baskı uygulayan oradaki yönetimleri değiştirmeye kadar giden batının Mısır’da uygulanan bu askeri darbeye bu kadar sessiz kalması hatta darbe olarak nitelendirememesi batının ne kadar çifte standart içinde olduğunu gösteriyor. Buradan İslam ülkelerine ve Müslüman kardeşlerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Müslümanlar için en mübarek aya giriyoruz. Yeryüzündeki Müslümanlar, İslam dünyası en azından bu mübarek ayın hürmetine şu birbirleri ile olan kavgalarını, çekişmelerini bir kenara bıraksınlar. Müslüman’ın Müslüman’ı öldürmesinden daha büyük bir günah yoktur. Ramazan ayında tüm İslam dünyası barış ve huzur içerisinde kardeşçe geçirsin.”

“TÜRKİYE’Yİ KARIŞTIRMAK İSTEYENLER VAR”

Türkiye’yi de karıştırmak isteyenlerin olduğunu vurgulayan Destici “Bizim içimizi de karıştırmak isteyenler var. Hala Gezi Parkı olaylarını gündemde tutmak isteyenler var. Orada amaç hasıl olmuştur. İstenilenler elde edilmiştir. Hükümet geri adımsa geri adım atmıştır. Yasalara, mahkemenin vereceği kararlara uyacağını beyan etmiştir. Referanduma gideceğini beyan etmiştir. Hatta bundan sonra İstanbul’da yapılacak olan çalışmaları da halka soracağını, halkın lehine göre karar vereceğini en üst düzeyde açıklamıştır. Onun için bu mübarek Ramazan ayında milleti birbirine düşürmenin Türkiye’nin sokaklarını teröre şiddete dönüştürülmesinin bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Bu olayların Gezi Parkı talepleri dışında siyasi talepler olduğunu görüyoruz. Siyasi talepleri bizim sandıkta istememiz lazım. Sandıkta bu işi milli iradeyle çözmemiz lazım. Halkımızın da marjinal bu grupların başını çektiği bu hadiselere itibar etmesin.” görüşünü aktardı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.