Dolar 34,2558
%0.33
Euro 37,5967
%-0.46
Altın 2.913,870
%-0.07
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Devlet yetkilileri, şehit ailelerini ziyaret etti

Devlet yetkilileri, şehit ailelerini ziyaret etti

Erzurum Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri terör saldırılarında şehit olan güvenlik görevlilerinin ailelerine ziyarette bulundu.     Erzurum teröre...

  • Ege Postası
  • 30.08.2013 - 16:06
Erzurum Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri terör saldırılarında şehit olan güvenlik görevlilerinin ailelerine ziyarette bulundu.

    Erzurum teröre 300 evladını şehit verdi. Son 30 yılda çoğunluğu asker 300 şehidini toprağa veren Erzurum'da 150 kadar da doğu ve güneydoğu gazisi bulunuyor.

Valilik Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Ahmet Erdoğan'ın başkanlığında 4 kişilik bir heyet terör nedeniyle eş ve çocuklarını kaybeden aileleri evlerinde ziyaret etmeye başladı. Heyet, geçen yıl sol bir terör örgütü tarafından İstanbul Gaziosmanpaşa'da uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Tortumlu polis memuru Mücahit Daştan ile Uzundereli şehit İhsan Erdoğan'ın ailesini ziyaret etti. Erdoğan, yıl boyunca bütün şehit ailelerinin ziyaret edileceğini söyledi. Şehitlerin geride bıraktıklarının vatanın kutsal emaneti olduğunu belirten Erdoğan,"Şehitlerimizin yakınları bizler için kutsal emanettir. Şehitlerimizin yakınlarını unutmadığımı, onlarla gönül birlikteliği içinde bulunduğumuzu göstermek için bu ziyaretlere başladık." dedi.

    Ahmet Erdoğan, şehit ailelerine ziyaretlerinde ayrıca son Torba Yasası'da verilen hakları anlatıp, bilgilendirdiklerine de değinerek, "Bir çok şehit yakını maalesef yasal haklarını bilmiyor. Bu hakları daha iyi öğretebilmek ve olası mağduriyetlerinin önüne geçmek amacıyla Torba Yasası'ndaki haklarını kendilerine anlattık." diye konuştu.

Erdoğan, şehit ailelerinin ziyaretinin tamamlanmasının ardından Kıbrıs, Kore ve doğu, güneydoğu gazilerinin de ziyaret edileceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.