Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili Belediyesi kenti renk cümbüşüne döndürdü

Dikili Belediyesi kenti renk cümbüşüne döndürdü

Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte çalışmalarını hızlandıran Dikili Belediyesi, kentteki ana arterlere, orta refüjlere ve meydanlara diktiği çiçeklerle kenti adeta bir renk cümbüşüne döndürdü. Belediye, kenti renk cümbüşüne döndürdü

  • Ege Postası
  • 08.05.2015 - 10:26
İZMİR - Dikili Belediyesi Park Bahçe Birimi tarafından ilçede yer alan ana arterlere, orta refüjlere ve meydanlara 26 bin adet mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirildi. Dikilili vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören çiçeklerin bir aylık süre içerisinde kent genelindeki tüm park, bahçe, meydan, cadde, sokaklarda bulunan yeşil alanlara dikileceği belirtildi. 

Yeşil Doku Artıyor
Deniziyle, kumsallarıyla, güneşiyle ve doğal güzellikleriyle turizmin gözde bölgelerinin başında gelen Dikili’de, Dikili Belediyesi Park ve Bahçeler Birimi ekipleri tarafından kentin daha yaşanılabilir ve daha güzel bir hal alması için yürütülen çalışmalarda, yeşil alan, refüj, kavşak, park, bahçe ve çocuk parklarında mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirildi. Dikili ilçe merkezi ve Çandarlı’da şuana kadar gerçekleştirilen çalışmaların ilk etabında 3 bin adet petunya, 3 bin adet  Ateş Çiçeği, 3 adet Horoz İbiği, 10 bin adet Gazanya, 2 bin adet Kadife Çiçeği, 300 adet saksı Bodrum Papatyası, 2 bin adet Yayılıcı Bodrum Papatyası, 100 adet saksı Karanfil, 185 adet Saksı Sardunya, 3 bin adet Begonya Çiçeği dikildi. Kentin bütün cadde ve sokaklarında titizlikle devam eden ve Haziran ayının sonunda bitmesi planlanan çalışmalarda dikilen çiçek sayısının 100 bini aşacağı belirtiliyor.



“Çocuklarımıza Yaşanılabilir, Temiz ve Yeşil Bir Dikili Bırakacağız”
Yapılan çalışmalarla kente ayrı bir güzellik kattıklarını belirten Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “Yaz sezonuna sayılı günler kala ilçemizi çiçeklerle donatıyoruz. Ekiplerimizin özveriyle gerçekleştirdiği çalışmaların tamamlanmasıyla görsel olarak hem yaz sezonuna hazırlanacak hem de yeşil dokuyu daha da artırmak için önemli bir aşamayı gerçekleştirmiş olacağız. Şu ana kadar 20 binin üzerinde mevsim çiçeğinin dikimi gerçekleştirildi. Bu sayı önümüzdeki günlerde 100 bini bulacak ve ilçemiz dikilen bu güzel çiçeklerle renk cümbüşüne dönerek muhteşem bir görsellik ortaya çıkacak. Ayrıca belirtmek isterim ki, göreve geldiğimiz ilk günden bu yana kentin hak ettiği değeri kazanması için yürüttüğümüz çalışmalarda bizlere hep destek olan halkımıza tekrar teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimizde halkımıza ‘Dikili’de sevgi kazanacak’ sözünü vermiştik. Bu sözümüzü gerçekleştirdik. İlçemiz artık sevginin kenti. Mutluyuz ve şimdi de diyoruz ki, yarınlara sözümüz var. Tüm çalışmalar hep Dikilimiz’in ve çocuklarımızın aydınlık yarınları için. Çocuklarımıza daha yaşanılabilir, daha temiz ve daha yeşil bir Dikili bırakacağız. Sözümüz söz’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.