Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşçiyi güldüren, başkanı ağlatan sözleşme: Urla'da duygu dolu anlar

İşçiyi güldüren, başkanı ağlatan sözleşme: Urla'da duygu dolu anlar

Urla Belediyesi’nin 130 kadrolu işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi bugün Urla Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Göreve geldiği günden beri işçisinin her zaman yanında olan ve önce işçim diyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, bu sefer de kadrolu işçisinin yüzünü güldürdü. İşçiyi güldüren, başkanı ağlatan sözleşme

  • Ege Postası
  • 07.05.2015 - 14:29
Urla Belediyesi ve Disk Genel İş 4 Nolu İzmir Şubesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinde işçilerin maaşlarında yüzde 30’a varan zam yapıldı. Belediyenin farklı birimlerinde çalışan toplam 130 kadrolu işçiyi ilgilendiren sözleşmelerde kıdem zammıyla birlikte 20 kuruş oldu. 1 yılı kapsayan sözleşmelerin imzalanmasıyla birlikte davullu zurnalı kutlama yapıldı. 

Sözleşmeye Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Başkan Yardımcısı Erhan Kıpkıp, Disk Genel İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Şükret Sevgener, Şube Sekreteri Aydın Tekin, Şube Yöneticileri Erdal Yay, Özcan İşcen, Dilek Öztürk, Kazım Kaş, Hakan Başaran ve Bilal Kocademir katıldı. Önümüzdeki günlerde sözleşmenin imza töreni gerçekleşecek.

ŞİDDET UYGULAYAN KOCANIN MAAŞI EŞİNE VERİLECEK 
Urla Belediyesi ve Disk Genel İş 4 Nolu İzmir Şubesi arasında gerçekleşen sözleşmede pozitif ayrımcılık yapıldı. Kadına her zaman tam destek olan Başkan Uyar önderliğinde gerçekleşen sözleşmede eşine şiddet uygulayan işçinin maaşı 6 ay boyunca eşine ödenecek ibaresi konuldu. 

“BİZ BİR AİLEYİZ”
Göreve geldiğim günden beri iyi ki diyorum. Bugünde bana iyi ki dedirttiniz. Ben her zaman söylüyorum benim için çok değerli ve kıymetlisiniz diyen Uyar; “Ben hiçbir şeyim, sadece vesile oluyorum. Bu bütçe hepimizin. Biz bir aileyiz. Biz birbirimizin parasını bölüyoruz. Sizin mutluluğunuz benim mutluluğum. Hep böyle davullar çaldıralım inşallah” diye konuştu. 

BAŞKAN UYAR, İŞÇİLERİNE İNSAN OLMA ÖZELLİĞİNİ HİSSETTİRDİ
Göreve başladığı ilk günden itibaren emekten yana tavır alan Başkan Uyar’a teşekkür eden Disk Genel İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Şükret Sevgener; “Başkanımı yürekten alkışlıyorum. Başkan Uyar, işçilerine insan olma özelliğini hissettirdi. Sadece bir işçi hadi oradan demedi. Daha iyi şeyler olacak” dedi.
Belediye binası önünde toplanarak davul zurna eşliğinde halay çeken işçiler sevinçlerini Başkan Uyar ile paylaşarak teşekkür ettiler. İşçilerin övgü dolu sözleri ve işçilerinin yaşadığı mutluluk karşısında Uyar, duygu dolu anlar yaşadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.