Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’da çocuk meclisi kuruluyor

Karabağlar’da çocuk meclisi kuruluyor

Karabağlar’daki okullarda okuyan 100'den fazla ilköğretim okulu öğrencisi hem belediyeyi tanımak hem de yerel yönetim derslerinde öğrendikleri bilgileri pekiştirmek için Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile bir araya geldi. Başkan Selvitopu'nu soru yağmuruna tutan çocuklar merak ettikleri sorulara yanıt buldular. Başkan Selvitopu ayrıca, birçok öğrencinin çocuk meclisi kurma önerisini yerinde bularak çocuk meclisinin kurulması için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 08.05.2015 - 10:12
İZMİR - Karabağlar Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Karabağlar ilçe sınırları içerisinde bulunan Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu, Ahmet Ragıp Üzümcü İlköğretim Okulu, Emrullah Efendi İlköğretim Okulu ve Cevdet Güçlüer ilköğretim okulunda okuyan toplam 126 öğrenci katıldı.

SİZLERİ HER ZAMAN AĞIRLAMAK İSTERİZ
Öğrencilere hoş geldiniz konuşması yapan ve onları belediyede ağırlamaktan onur duyduğunu belirten Başkan Selvitopu, çocuklara eğitim hayatında başarılar diledi. Ziyarette öğrenciler Başkan Selvitopu’na , “Nasıl seçildini? Karabağlar için projeleriniz nelerdi? Belediye'de kaç birim va? Niçin aday oldunu? Nasıl bir kent istiyorsunuz'” gibi sorular yönelttiler. Çocukların sorularını içtenlikle yanıtlayan ve onların da birer yönetici olarak bu kente hizmet etmesi dileğinde bulunan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu çocuklara seslenerek,
 “Sizleri belediyede ağırlamaktan onur duydum. Bundan sonra da her zaman ağırlamak isteriz. Dilerim bir çoğunuz ileride kente hizmet edersiniz ve bizim yaptıklarımızdan daha güzel, daha yeşil, daha yaşanabilir ortamlar yaratırsınız.” dedi.



SİYASETİ TAKİP ETMENİZDE FAYDA VAR
Kendisinin siyasete lise yıllarında merak duyarak başladığını anlatan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu , öğrencilere siyaseti takip etmeleri önerisinde de bulundu. Selvitopu şöyle konuştu: “Siyaset kötü bir şey değil, siyaset ülkeyi yönetiyor,  ülke ile ilgili  kararlar veriyor. Siyaseti demokratik bir şekilde yapmak ve kararlara saygı duymak zorundasınız. Ben de lise yıllarında  siyasete ilgi duydum. Ülkemi çok sevdiğim için siyasete girdim. Eğer ülkede yanlış giden bir şey varsa bunu gidermek demokratik bir biçimde olur. Burada kiminiz doktor, kiminiz sanatçı ,kiminiz mühendis olabilirsiniz. Ama siyaseti de mutlaka takip etmenizde fayda var.”  

ÇOCUK MECLİSİ İÇİN İLK ADIM ATILDI
Başkan Selvitopu ayrıca birçok öğrencinin çocuk meclisi kurma önerisini yerinde bularak  çocuk meclisinin kurulması  için bugün itibariyle çalışmalara başlayacaklarını söyledi ve Karabağlar'daki tüm çocukların da bu mecliste yer almasını istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.