Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.921,680
%-0.4
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili'den Soma'ya sevgi zinciri

Dikili'den Soma'ya sevgi zinciri

Soma faciasının 1. yıldönümü nedeniyle Dikili'de duygu dolu bir anma töreni düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 14.05.2015 - 11:57
Denize 301 Karanfil Bırakıldı

Dikili ilçesinde Soma’da maden faciasında kaybettiğimiz madenciler için düzenlenen ve hüznün hakim olduğu törende duygu dolu anlar yaşandı. Dikili ilçe merkezinde yer alan sahil şeridinde gerçekleştirilen anma töreninde ilk olarak sevgi zinciri oluşturan 301 Dikilili ardından da, maden faciasında hayatını kaybedenler için denize karanfil bıraktı.

“ Vakit Kaybedilmeden Yasal Düzenlemeler Yapılmalı”

Gerçekleştirilen anma töreninde konuşma yapan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Soma'nın acısının yürekleri hala yakmaya devam ettiğini belirterek, felaketin ardından geçen bir yıllık süreçte benzer felaketlerin önlenmesi adına hiç bir somut adımın atılmadığının altını çizdi. Başkan Tosun, konuşmasının sonunda yaşamını kaybeden 301 madenciyi bir kez daha anarken, bu acıların bir kez daha yaşamaması için gerekli yasal düzenlemelerin vakit kaybedilmeksizin yapılması gerektiğini vurguladı.

“Unutmayacağız, Unutturmayacağız”

CHP Dikili Gençlik Kolları Başkanı Görkem Şeker de, 13 Mayıs'ın Türkiye'de tarihe geçen kapkara bir gün olduğunu belirterek, 'Soma'da 1 yıl önce yaşanan bu olay kaza değil, kader hiç değil, katliamdır. Biz bu katliamı unutmayacağız, unutturmayacağız' dedi.

Konuşmaların ardından sahilde toplanarak sevgi zinciri oluşturan 301 Dikilili, 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma'da maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci anısına ellerindeki karanfilleri denize bıraktı.  
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.