Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.921,680
%-0.4
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ZİÇEV’li çocukların muhteşem eğlencesi

ZİÇEV’li çocukların muhteşem eğlencesi

Özel Vasfiye Orhan Akyıldız Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde zihinsel engelli çocuklar için Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen eğlencenin konuğu Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan oldu. Başkan Arslan birbirinden güzel gösterilerle eğlenen zihinsel engelli çocukların heyecan ve mutluluğunu paylaştı.

  • Ege Postası
  • 14.05.2015 - 11:53
Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı tarafından, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Özel Vasfiye Orhan Akyıldız Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, zihinsel engelli çocuklar için müzikli eğlence düzenlendi. Eğlenceye; Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve eşi Ergül Arslan, Çiğli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Önder Şahman, ZİÇEV İzmir Şubesi Vakıf Başkanı Hasan Altınbağ, Kurum Müdürü Sevilay Adıgüzel, başkan yardımcıları ve müdürler, çocuklar ve aileleri katıldı. Oldukça neşeli anların yaşandığı eğlencede tezahüratlar eşliğinde ve alkışlarla karşılanan Başkan Arslan, çocuklar ve aileleriyle teker teker selamlaştıktan sonra, onlarla eğlenmeyi, fotoğraf çektirmeyi, şarkılar söylemeyi de ihmal etmedi.
 
Engelliler Haftası eğlencesi saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. İlk olarak Eftelya Rond Gösterisi ile başlayan eğlence, Engelliler Dayanışma Derneği Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle devam etti. Ardından sırasıyla; ZİÇEV’in sevimli palyaçolar, İzmir Özel Eğitim İş Uygulama Okulu’nun Kafkas oyunları, ZİÇEV Artvin yöresi halk oyunları, İnciraltı Engelli Merkezi’nin İspanyol dansı, ZİÇEV’in Zeybek, ZİÇEV Ritim Grubu’nun performans, İnciraltı Engelli Merkezi’nin Roman dansı, ZİÇEV’in step ve son olarak da ZİÇEV’in penguen dansı gösterileriyle eğlence son buldu.

Başkan Arslan: "ZİÇEV’li Çocuklarımız Bizim İçin Çok Özel"
10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle çok anlamlı bir eğlencede, zihinsel engelli çocuklarla ve değerli aileleriyle buluşmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Arslan, “Sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde Engelliler Haftası birçok etkinlikle kutlanıyor. Son yıllarda engelli kardeşlerimizle ilgili çok önemli çalışmalar yürütülmesine rağmen engelli kardeşlerimizin sıkıntıları henüz bitmiş değil. Hem kamuya ait kuruluşlarda hem de özel alanda engelli çocuklarımızın bakımı ve rehabilitasyonuna ilişkin sıkıntıların çözümünde iş birliğine gidilmesi elzemdir. Belediye olarak biz de üzerimize düşeni yapıyoruz. Zihinsel engelli çocuklarımızda, belediye olarak bu desteği sunduğumuz çok özel bir grubu temsil ediyor. ZİÇEV’li çocuklarımız bizim için çok özel. Burada sevgili çocuklarımızın ve değerli ailelerinin sevinç ve mutluluklarını paylaştık. Her zaman engellilerimizin yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Geçen sene olduğu gibi bu sene de zihinsel engelli çocuklarımızı İzmir Doğal Yaşam Parkı’na gönderdik. Onlar için düzenli aralıklarla faaliyetler yürütüyoruz. Ayrıca çocuklarımızın böylesi özel organizasyonlarla yeteneklerini ortaya koymaları, eğlenceye doyasıya katılmaları da bizim için çok anlamlıdır. Bu vesileyle bizlerde bu eğlenceyi gelip izleme, bu eğlenceye katılma şansı yakalamış olduk. Son olarak tüm engellilerimizin “Engelliler Haftasını” kutluyorum" dedi.   

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.