Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili’den tüm dünyaya temiz deniz, temiz çevre mesajı

Dikili’den tüm dünyaya temiz deniz, temiz çevre mesajı

'Let's Do It (Haydi yapalım) Girişimi Aktivistleri ile Dikilili dalgıçlar, Dikili Belediyesi’nin öncülüğünde, Çandarlı'da kıyı ve deniz dip temizliği etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte ‘temiz deniz, temiz çevre’ mesajı verildi. Dikilili dalgıçlardan tüm dünyaya çevre mesajı

  • Ege Postası
  • 10.05.2015 - 10:23
İZMİR - Sahip olduğu 40 kilometrelik sahil şeridiyle, bakir koylarıyla, adalarıyla, mavi bayraklı plajlarıyla, deniziyle, kumsalıyla, güneşiyle ve doğasıyla turizmin gözde merkezi Dikili’de, 'Let's Do It (Haydi yapalım) Girişimi Aktivistleri ile Dikilili dalgıçlar çevre duyarlılığını artırmak için Dikili Belediyesi’nin öncülüğünde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Etkinliğe çok sayıda vatandaşta katılarak destek verdi.


Deniz Dibinden Çıkanlar Şaşırttı
Dünya genelinde çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla çalışmalar yürüten Let's Do it (Haydi Yapalım) Girişimi Aktivistleri, Dikili Belediyesi'nin desteğiyle Dikili Belediyesi Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Dikili Belediyesi Meclis Üyesi Murat Durak ile Çandarlı Derin Dalış Merkezi üyelerinden oluşan dalgıçlarla birlikte 'Daha güzel ve daha temiz bir Akdeniz için el ele' sloganıyla Çandarlı'da denizde dip temizliği yaptı. Yaklaşık bir saat süren çalışmalar sonunda deniz dibinden araç lastikleri, içki şişeleri, motor aksamları, teneke kutular, cep telefonları ve çeşitli evsel atıklar çıkarıldı.



“Denizlerimiz ve Çevremizin Korunması İçin Çok Önemli Projeler Yürütüyoruz”
22 ülkede çok sayıda noktada aynı anda gerçekleştirilen etkinliğin Çandarlı ayağına katılarak destek veren Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun açıklamasında, denizlerin ve çevrenin korunması için farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Dünya genelinde çok sayıda ülkede vahşi bir deniz ve çevre kirliliği görüyoruz ve duyuyoruz. Bu kirliliklerin tek sebebi bilinçsizlik ve insanlardaki hırstır. Dikili ilçesi olarak sahip olduğumuz doğal güzelliklerimizle turizmin gözde merkezlerinden birisiyiz.  Bu nedenle kentimizde denizlerimiz ile çevremizin kirlenmemesi ve kirletilmemesi için çevre temizliği bilincinin oluşması için çok önemli projeler yürütüyoruz. Destek verdiğimiz bu çalışmada onlardan birisidir. Bugün burada Çevre Aktivistleri'yle işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikteki amacımız çöpleri toplamak değil, insanlarda çevre ve denizlerin temizliği bilincini oluşturmaktır. Bu bilinci oluşturursak çevremizi kirlenmeye karşı korumuş oluruz. Çünkü çevre kirliliğine karşı en büyük güç insanların bilinçlenmesi ve daha duyarlı davranmasıdır" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.