Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu muhalefete hodri meydan dedi: 'Çıkalım televizyona tartışalım'

Kocaoğlu muhalefete hodri meydan dedi: 'Çıkalım televizyona tartışalım'

Bergama Belediyespor Futbol Akademisi Altyapı Tesisleri’nin açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 7 Haziran öncesinde kızışan siyasi arenada Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik eleştirilere sert yanıt verdi. AK Parti’nin 1’inci sıradan milletvekili adayı gösterdiği Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve iktidar partisine mensup isimlere “hodri meydan” diyen ve ekrana çağıran Kocaoğlu, “Her kim bize bir şey söyleyecekse çıkalım canlı yayına, televizyonda ucu açık konuşalım” dedi. Başkan Kocaoğlu muhalefete hodri meydan dedi:

  • Ege Postası
  • 09.05.2015 - 13:21
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-İki belediyenin ortaklaşa hayata geçirdiği projenin Bergama’daki açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in yanı sıra, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye bürokratları, mahalle muhtarları ve Bergama halkı katılım gösterdi.

“İTİBARIMIZ 397 YILLA YARGILANMAK”

Törende kendisini coşku ile karşılayan ilçe halkına seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kırsalda ve çevre ilçelerde yerelde kalkınma hedefiyle hayata geçirdiği projeleri aktardı ve şunları söyledi: “Bir seçim sürecine girdik. Belediye başkanı olarak mümkün olduğu kadar seçim sürecinden ve polemiklerden uzak durmak istiyoruz. Genel seçimlerde başbakan, bakan olacakları ve parlamentoda kanun yapacakları seçiyoruz. Genel seçimlerde yerel değil genel siyaset konuşulmalı. Genel seçimini malzemesi olarak İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alanları İzmirli hemşerilerimiz sükutu hayale uğratacaktır. 11 yıldır İzmirli hemşerilerimiz ve hiçbir kimsenin aleyhinde karar almadık ve almayacağız da. Ahlakı ve bilimi rehber alarak, evrensel ahlak kurallarından ve evrensel hukuk kurallarından ayrılmadan, 11 yıldır sadece Türkiye’ye değil, dünyaya örnek olacak bir belediyecilik yapıyoruz. Dışarıdaki itibarımız uluslar arası kuruluşlardan aldığımız ödüller. İçerdeki itibarımız ise 397 yılla yargılanmak…”

MUHALEFETE HODRİ MEYDAN: TELEVİZYONA ÇIKALIM

Seçimler öncesinde hareketlenen siyasi ortamda iktidar partisinden gelen eleştirilere de toplu yanıt veren Kocaoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım’a ise şöyle seslendi: “Konumu, durumu, siyasi duruşu ne olursa olsun, gazetelerde karşı karşıya gelmeden, “Onlar laf yapar biz iş yaparız” gibi laflar etmeden çıkalım karşılıklı tartışalım, konuşalım. Bakan, eski bakan, her kim İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bir şey söyleyecek ise, eleştirecekse, çıkalım canlı yayına, televizyonda ucu açık konuşalım, derdimizi dökelim. Yüz yüze konuşalım, değerlendirmeyi de bizi izleyen tüm hemşerilerimiz yapsın. Bu tüm siyasilere açık çağrıdır.”

İZBAN’DA TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bir diğer tartışma konusu olan İZBAN’ın Bergama’ya gelişi ve ertelenen proje için de açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Ankara’ya şu sözlerle seslendi: “Bu konuda mutabık kalınmış, İZBAN genel protokolü içerisinde, her siyasinin konuştuğu, nutuk attığı bir projedir. Bu projenin, bu hattın projeleri yapılmıştır. Yol güzergahı belirlenmiştir. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen tüm istasyonları, yolları, üstgeçitleri, üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. İhale ye çıkabilirsiniz dendiği an başlamaya hazırız. Sonra bir kara haber duyduk. İZBAN Çandarlı Limanı’na gelecek dendi. Çandarlı-Bergama arası neden yatırım planından çıkartıld? Bunun takipçisi olacağız. Bundan taviz vermek yok. Bunun önünü kimse kesemez, engelleyemez. Kesen de İzmirlilerden gerekli cevabı alır.”

SEÇİM VAATLERİ ORTADA KALMASIN, SÖZLER  TUTULSUN

Yerelde kalkınmanın en büyük projelerinden bir tanesini gerçekleştireceğiz. Okul sütü projemiz merkezi hükümet tarafından alındı. Bizim 246 okulda verdiğimiz süt, bugün Türkiye çapında tüm okullara dağıtılıyor. Böyle bir projeye örnek olmak çok büyük bir onur. Hayvancılıkta, tarımda yaptıklarımız, yerelde kalkınma ile yaptığımız çalışmalar 11 yıl sonra 7 Haziran seçimlerinin gündemine oturdu. Siyaset kırsal kalkınma üzerine kuruldu. Demek ki bizim projelerimiz herkesin beyninin kılcal damarlarına kadar işlemiş. Ne güzel… Sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi değil, herkes sözünde durduğu takdirde kırsal kalkınacak, memleket kalkınacak. Yaptığımız işler seçim arifesinde bir propaganda olarak görülmesin” diye konuştu.

DEVLET BAŞA, KUZGUN LEŞE…

7 Haziran’dan itibaren seçimsiz bir sürece girileceğini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, genel seçimlerle ilgili ise şu mesajları verdi: “Bugünkü siyasi ve ekonomik ortam toplumu geriyor. Hepimizin dileği, 7 Haziran’dan sonra bir dinginlik, barış, sinerji gelsin ve hep beraber ülke olarak ayağa kalkalım ve kalkınalım. Bu kalkınmanın da bölüşümünü adaletli yapalım. Devlet sosyal devlet olmak zorunda. Devlet engellisine, yaşlısına bakmak zorundadır. Ama aslan gibi askerden gelmiş delikanlıya iş veremeyip de, bu gençlere sadaka verir gibi bakmak sosyal devletin işi değildir. Devlet güçlenecek. Devlet kurumları ile vardır. Kurumlarının tarafsızlığı devleti güçlü kılar. Devlet başa, kuzgun leşe… Hükümetler gelir geçer… Ama devlet payidar kalacaktır. Hepimiz devleti korumak, kollamak, yüceltmek zorundayız.  Türkiye Cumhuriyeti’nin açmazı, üreteceğinin çok altında üretim yapmasıdır. En önemli sıkıntımız budur. Finans ve inşaat sektörü ile bir ülke kalkınamaz. Bir ülke üretimle kalkınır.”

“BERGAMA’DA KIRSALDA KALKINMA İÇİN TESİS KURACAĞIZ”

Bergama’da kurulacak bölge şantiyesi ile ilgili süreci de özetleyen Başkan Kocaoğlu, “Asfaltı burada üreteceğiz. Belkahve’den buraya asfalt  getirmek mümkün değil. Asfalt yolda gelene kadar çöp oluyor. Kapalı sistemde asfalt üreteceğiz. Burada taş kırılmayacak, taş ocağı açılmayacak, tesis çevreye zarar vermeyecek. Bergama’ya bunun teminatını veriyoruz. Şantiyemizi n kalan kısmına da, Bergama’da kırsalın kalkınması için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Gerekirse soğuk hava deposu, gerekirse işleme tesisi, gerekirse et entegre tesisi, gerekirse mezbaha yapacağız” diye konuştu.

GÖNENÇ’TEN İZBAN ÇAĞRISI

İlçeye katkılarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Kocaoğlu’na teşekkürlerini sunan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise, “Geleceğin sporcuları buradan yetişiyor” sloganı ile hizmete giren tesisin gelecek nesiller için bir umut olduğunu belirtti ve “Burası sadece Bergama Belediyesi için değil, Biz burada Bergama’da binlerce çocuğumuza spor yapma olanağı sağlıyoruz. Burada onlarca, yüzlerce sporcu yetişecek. Bu kapıdan çıkan herkes belki futbolcu olmayacak ama iyi ve ahlaklı bireyler olacak ve aydınlık geleceklerimiz için bize umut sağlayacak. Her zaman bir şeyleri yasaklamanın yerine, çocukları bilim kültür ve spora yönlendirmenin daha doğru olduğuna inanıyoruz. Hızımızı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile arttırarak yolumuza devam edeceğiz. Bergamalı hemşerilerimize bize olan inançlarından ve güvenlerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Bergama Kültür Merkezi’nde yaşanan şansız süreç sonrasında ertelenen prestij projelerinin 29 Mayıs’ta yeniden devam edeceğini açıklayan Gönenç, projeyi Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile tamamlayacaklarını duyurdu. Başkan Gönenç, Bakırçay’ın merkezi konumundaki ilçeye İZBAN’ın gelmesini için çağrısını yineleyerek, “TCDD tarafından projelendirilen raylı sistem projesinde Kalkınma Bakanlığı tarafından revizyona gidildi. İZBAN’ın ilçemize gelmesi için mutlaka ve mutlaka mücadele etmeliyiz” diyerek süreçte Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan destek istedi.

BERGAMA’YA FİFA STANDARTLARINDA TESİS

İlçenin ve yörenin ilk ve tek “FİFA Star 2” belgeli tesisi Bergama Belediyespor Futbol Akademisi Altyapı Tesisleri, Fevzipaşa Mahallesi’nde hizmete açıldı. Bergama Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığında yapımı tamamlanan futbol sahası 14 Eylül Stadyumu’na alternatif olacak ve profesyonel veya amatör takımlar için saha sıkıntısını ortadan kaldıracak. Uluslararası standartlara uygun şekilde inşa edilen tesisin 9 bin 500 metrekarelik sentetik çim sahasının yanı sıra, ileri teknoloji aydınlatma sistemine sahip. Tesisin çelik konstrüksiyon kapalı tribünleri, misafir seyirci tribünleri ile birlikte toplamda 750 seyirci kapasiteli. Engelli vatandaşların tribünlere kolaylıkla ulaşması için tesise engelli asansörü yapılırken, tribünlerde de özel bir oturma düzeni sağlandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.