Dolar 34,2737
%0.09
Euro 37,6516
%0.14
Altın 2.907,450
%-0.07
Bist-100 9.113,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Diyanet-Sen: Çözüm süreci basit çıkarlara alet edilmemeli

Diyanet-Sen: Çözüm süreci basit çıkarlara alet edilmemeli

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, çözüm sürecinde Cizre ve Lice’de yaşanan olayların tesadüf olmadığını belirterek, süreçle birlikte sağlanan ortamın basit çıkarla alet edilmemesi gerektiğini kaydetti. Diyanet-Sen Diyarbakır...

  • Ege Postası
  • 29.06.2013 - 15:32
Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, çözüm sürecinde Cizre ve Lice’de yaşanan olayların tesadüf olmadığını belirterek, süreçle birlikte sağlanan ortamın basit çıkarla alet edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, yaptığı yazılı açıklamada, çatışmasızlık sürecinin başlamasıyla birlikte yeşeren ümitlerin Gezi Parkı olayları, Cizre’deki sözde asayiş biriminin töreni ve Lice’deki olaylarla heba edilmek istendiğini kaydetti. Evsen, “Barış sürecinin coşkuyla sürdüğü hatta ikinci aşamaya geçildiğinin ilan edildiği bir süreçte, akil adamların raporlarını sunduğu günün öncesinde Cizre olayının, ardından Lice olayının olması tesadüf olmasa gerektir. Yıllardır kan ve gözyaşı akan ülkenin umutlarını söndürmeye kimsenin hakkı yoktur, olamaz. Gösteri yapan bir grubun üzerine silah sıkılması kabul edilebilir bir durum değildir, adli ve idari makamlar bu olayda sorumluluğu olan herkesi, sivil ve ya asker kim olursa olsun ortaya çıkarma noktasında titizlikle davranarak sonuca bir an önce ulaşmak için çaba sarf etmelidir.” dedi.

Barış adına uzanan her elin tutulması bu ülke insanının olmazsa olmazı olması gerektiğini belirten Evsen ,şunları söyledi: “Kimse ön kabullerinin ardına sığınmamalıdır. Çok önemli bir süreçten geçen ülkemizin hassas durumu da göz önüne alınarak atılacak her adıma özen gösterilmeli, sorumlular sorumluluk bilinciyle hareket etmelidirler. Çok zor yakalanan böylesi değerli bir ortam basit çıkarlara feda edilmemelidir. Bilinmelidir ki barışın önüne engel koyanları ne insanımız ne de tarih affetmeyecektir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.