Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Diz kapağı ve kaval kemiği olmayan çocuğa işitme kaybı teşhisi konuldu iddiası

Diz kapağı ve kaval kemiği olmayan çocuğa işitme kaybı teşhisi konuldu iddiası

Adana'da diz kapağı ve kaval kemikleri olmayan bebeğe işitme kaybı raporu verildiği ileri sürüldü.Tuana Demirbağ adlı 11 aylık bebeğin doğuştan diz kapakları ve kaval kemikleri yok. Asgari ücretle çalışan Zeynettin Demirbağ’ın üçüncü...

  • Ege Postası
  • 09.09.2013 - 12:26
Adana'da diz kapağı ve kaval kemikleri olmayan bebeğe işitme kaybı raporu verildiği ileri sürüldü.
Tuana Demirbağ adlı 11 aylık bebeğin doğuştan diz kapakları ve kaval kemikleri yok. Asgari ücretle çalışan Zeynettin Demirbağ’ın üçüncü çocuğu olan Tuana’nın tedavisi ise kamu hastanelerinde yapılmıyor. Baba Demirbağ, kamu hastanelerindeki doktorların kızının tedavisinin olmadığını ve ayaklarının kesilmesi gerektiğini söylediğini belirtiyor. Kendisinin buna razı olmadığını ve çocuğunu tedavi için Mersin ve Konya’ya götürdüğünü ifade eden Demirbağ, buna rağmen bir sonuç alamadığını ifade etti.

Adana’da özel bir hastanedeki doktorun yapılacak birkaç ameliyat sonrası çocuğu yürütebileceğini söylediğini ifade eden Demirbağ, maddi durumu sıkıntılı olduğu için bunun altından kalkamadığını belirtti. Engelli bakım aylığı alabilmek için Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurduğunu ifade eden baba Demirbağ, diz kapakları ve kaval kemikleri olmayan bebeğine raporda yüzde 22 işitme kaybı teşhisi konularak rapor verildiğini iddia etti. Ayaklarındaki soruna rağmen ortopedi doktorunun özür tespitinde bulunmadığını ileri süren Demirbağ, durumun düzeltilmesi için Sağlık Müdürlüğü nezdinde 5 aydır mücadele verdiğini ancak bir sonuç alamadığını dile getirdi.

Çocuğunun ağır özürlü olmadığına dair kendilerine rapor verildiğini belirten baba Zeynettin Demirbağ, “Çocuğumun tedavisi için çırpınıp duruyorum. Doktorlar ayaklarındaki özrü kabul etmediler, sadece kulağına yüzde 22 işitme kaybı teşhisi koydular. Çocuğun doğuştan kemikleri yok. Ayakları birbirine yapışıktı, onu ameliyatla ayırdılar ancak şimdi tabanları havaya bakıyor, kaval kemikleri ve diz kapağı yok. Bu çocuk nasıl yürüyebili? Yarın çocuğum konuşmaya başladığında ben ona ne diyeceği? Özel bir hastanedeki doktor tedavi edebileceğini söyledi. Umudum özürlülere bakım maaşı alabilmekti. Onunla çocuğu tedavi ettirecektim. Ancak onun için ağır özürlü olmadığına dair rapor verdiler. Bu durumun bir an önce düzeltilmesini istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan ise çocuğun kendilerine geldiğinde ayaklarının alçılı olduğunu, bu nedenle tedavisi devam eden hastaya rapor verilemediğini vurguladı. Hastanın diz kapağı ve kaval kemiği olmadığını ifade eden Prof. Dr. Arıkan, "1 yaşındaki çocuk doğal olarak zaten yürüyemez, aile bakımına muhtaçtır. 'Bir sene sonra yeniden sağlık kurulu raporuyla kesin sonuç belirlenecektir' diye rapora not düşülmüş." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.