Dolar 34,2596
%0.06
Euro 37,6017
%-0.08
Altın 2.921,000
%-0.02
Bist-100 9.118,00
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doç. Dr. Elbeyoğlu: Ekonominin lokomotifi aile şirketleridir

Doç. Dr. Elbeyoğlu: Ekonominin lokomotifi aile şirketleridir

Çağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kamuran Elbeyoğlu, ülkelerin ekonomik yaşam düzeylerinin yükselmesinde aile şirketlerinin lokomotif görevi gördüğünü söyledi.Tarsus Ticaret Borsası tarafından 'Aile Şirketinde Kurumsallaşma'...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 13:57
Çağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kamuran Elbeyoğlu, ülkelerin ekonomik yaşam düzeylerinin yükselmesinde aile şirketlerinin lokomotif görevi gördüğünü söyledi.

Tarsus Ticaret Borsası tarafından 'Aile Şirketinde Kurumsallaşma' konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Elbeyoğlu, her şirketin ikinci kuşağa geçtiğinde aile şirketi vasfı aldığını belirterek, ekonomide son derece önemli olmalarına rağmen kurumsallaşmayı sağlayamaması halinde aile şirketlerinin ömürlerinin kısa olduğunu vurguladı.
Kurumsallaşmanın aile şirketleri için büyük önem arz ettiğini vurgulayan Elbayoğlu, “Aile şirketi, kuruluş aşamasında ailenin geçimini sağlamak üzere teşkil edilen, büyüme safhasında ise elde edilen mal varlığının dağılmasını engellemek amacı güden, yönetim kademelerinde aile üyelerinin bulunduğu ve mülkiyet olarak çoğunlukla bir aileye ait olan bir şirkettir. Aile şirketinin kurulmasının amacı, aile içinde güçlü olunması, aile bağlarının korunmasıdır. Aile şirketlerinde aile değerleri, örf, adet ve gelenekler güçlüdür. Diğer şirketlere göre daha hızlı karar alabilirler. Doğal sevgi ve saygı bağları güçlü olduğu ve kar payları kendilerine gittiği için işe daha sıkı sarılırlar. Ancak sağlıklı bir kurumsallaşma olmazsa büyük sıkıntılarla karşılaşabilirler.'' dedi.
Konferansı Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aytekin İnç, yönetim kurulu üyeleri ve işadamları dinledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.