Dolar 34,2519
%0.04
Euro 37,6058
%-0.07
Altın 2.925,550
%0.14
Bist-100 9.162,00
%0.58

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dr. Leman Başarı Anaokulu seramik sergisi açtı

Dr. Leman Başarı Anaokulu seramik sergisi açtı

Çanakkale'nin Biga ilçesinde faaliyet gösteren Dr. Leman Başarı Anaokulu öğrencilerinin, velileriyle birlikte hazırladığı seramik çalışmaları, sergide görücüye çıktı.Pakt Plus Alışveriş Merkezi'nde açılan seramik sergisinde, okul...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 13:21
Çanakkale'nin Biga ilçesinde faaliyet gösteren Dr. Leman Başarı Anaokulu öğrencilerinin, velileriyle birlikte hazırladığı seramik çalışmaları, sergide görücüye çıktı.Pakt Plus Alışveriş Merkezi'nde açılan seramik sergisinde, okul bünyesindeki seramik atölyesinde eğitim gören 3, 4 ve 5 yaşındaki öğrencilerle, velileri tarafından hazırlanan çalışmalar sergileniyor.

Seramik sanatçısı Hülya Sağ Yalman'ın öğretmenliğini yaptığı seramik kursu, 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında Dr. Leman Başarı Anaokulu ve Biga Halk Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliği ile açıldı.

Serginin açılışına Biga Kaymakamı Fatih Genel, Belediye Başkanı Mehmet Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Avlanır'ın da aralarında bulunduğu birçok davetli katıldı. Sergilenen eserler davetlilerin büyük beğenisini kazandı. Açılış sırasında keman resitali sunulurken, programa katılanlara kokteyl verildi.

Dr. Leman Başarı Anaokulu Müdürü Ömer Arslan, "Bir yıllık emek sonrasında öğrencilerimizin, velilerimizin ve kurs bünyesinde katılım gösteren diğer kursiyerlerimizin bu şahane eserleri ortaya çıktı. En başta öğretmenimiz Hülya Sağ Yalman başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizlere seramik fırını bağışlayarak, atölye açma konusunda bizi cesaretlendiren Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Zeynep Bodur Okyay'a şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Seramik sanatçısı Hülya Sağ Yalman ise "Ham çamur halinden bu hale gelene kadar büyük bir özveri ve sabır gerekiyor. Bildiğim kadarıyla Biga’da açılan ilk seramik sergisi olma özelliğini taşıyor. Bu serginin Biga’nın kültürel zenginliğine katkı sunacağına inanıyorum. Eminim bu sergiden sonra Biga’da seramiğe olan ilgi daha da artacaktır, bugünkü yoğun ilgi bunun en büyük habercisidir. Seramik atölyesinin açılması ve okul imkanlarının Biga halkına açılması konusunda öncülük eden okul müdürü Ömer Arslan'a desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum." dedi.

        Pakt Plus AVM birinci kattaki sergi, Bigalıların beğenisine sunuldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.