Dolar 34,1770
%-0.06
Euro 37,7973
%-0.08
Altın 2.908,210
%-0.53
Bist-100 9.081,00
%0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doğan Hızlan’dan Dramalılar’a tam not

Doğan Hızlan’dan Dramalılar’a tam not

Bornova Belediyesi’nin restore ederek kent müzesi haline getirdiği Dramalılar Köşkü, Türkiye’nin sanat ve edebiyat yazarı Doğan Hızlan’dan tam not aldı. Bornova Belediyesi’nin düzenlediği ‘Kent ve Sanat’ konulu söyleşide okurlarıyla buluşan Doğan Hızlan, Dramalılar Kent Arşivi ve Müzesi’ndeki Bedri Rahmi Eyüboğlu Sergisi’ni de gezdi. Hızlan, “Eski binaların onarılması ve sanata adanması çok önemli. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ı kutluyorum” dedi

  • Ege Postası
  • 03.11.2013 - 11:23
İZMİR - Gazeteci-Yazar Doğan Hızlan Bornova Belediyesi’nin düzenlediği ‘Kent ve Sanat’ konulu söyleşide bu alandaki birikimlerini İzmirlilerle paylaştı. Bornova Belediyesi tarafından Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen söyleşinin moderatörlüğünü Dr. Serdar Taşçı yaptı.

Kent kültürünün korunmasının ve yaşatılmasının önemine dikkat çeken Hızlan, kentlerde görsel sanat eserlerinin sergilendiği müzelerin, konser salonlarının ve kütüphanelerin öneminin arttığını söyledi. Önceden saraylarda salonlarda dinlenebilen klasik müziğin CD’ler aracılığıyla her ortamda dinlenebildiğini söyleyen Hızlan, “Ancak görsel sanatlar farklı. Resimdeki yağlıboyayı, heykeldeki ayrıntıları hissetmek kentliliği yansıtan bir duygu. Bu nedenle müzelerde bunların sergilenmesi, bu mekanların kente kazandırılması çok önemli” dedi.

Atatürk Kitaplığı, Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi

Doğan Hızlan, Bornova Belediyesi’nin restore ederek kent yaşamına kazandırdığı Bornova Kent Arşivi ve Müzesi ile Atatürk Kitaplığı’na tam not verdi. Dramalılar Köşkü’nde bir süre önce açılan Bedri Rahmi Eyüboğlu Retrospektif Sergisi’ni gezen Hızlan şunları söyledi: “Eski binaların onarılması ve sanata adanması beni çok ilgilendiriyor. Burada gördüğümüm Bedri Rahmi Sergisi olmasaydı, sadece tarihi bir evi gezmeyecektim ya da öylesine dolaşıp çıkacaktım. Ama Bedri Rahmi Sergisi olunca her köşesini inceledim, bu yapının nasıl bu hale geldiğini, dönüşümünü öğrendim. Bu çalışmalar nedeniyle Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ı kutluyorum” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, da kent müzesi olarak organize ettikleri Dramalılar Köşkü’nde ünlü sanatçıların değerli eserlerini de sergileme imkanı bulduklarını belirterek, “Bornova kültürüne, Bornova halkının ihtiyaçlarına yönelik benzer çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.