Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dolmabahçe Sarayı, ziyaretçi akınına uğradı

Dolmabahçe Sarayı, ziyaretçi akınına uğradı

Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı ziyaretçi akınına uğradı. Çeşitli illerden vatandaşlar ve öğrenciler ziyarete geldi. Vatandaşlar, Atatürk’ün hayata gözlerni yumduğu odaya karanfil bıraktı. Ölümünün...

  • Ege Postası
  • 10.11.2013 - 11:43
Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı ziyaretçi akınına uğradı. Çeşitli illerden vatandaşlar ve öğrenciler ziyarete geldi. Vatandaşlar, Atatürk’ün hayata gözlerni yumduğu odaya karanfil bıraktı.

Ölümünün 75. yılında Mustafa Kemal Atatürk saygıyla anılıyor. Dolmabahçe Sarayı’nda resmi program, Atatürk’ün hayata gözlerni yumduğu saat olan 09.05’te saygı duruşuyla başladı. İstiklal Marşı’ndan sonra vatandaşlar ziyaret için saraya alındı. Saray’ın içinde oluşturulan şeritlerle ziyaretçilerin geçişi kolaylaştırıldı.

Saray girişinde sıraya giren binlerce kişi güvenlik kapısından geçmekte zorlandı. Çeşitli okullardan ve illerden gelen öğrenciler öğretmenlerinin eşliğinde Atatürk’ün kaldığı odayı ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Atatürk’e benzerliğiyle bilinen oyuncu Göksel Kaya da gelen ziyaretçiler arasındanydı. Mustafa Kemal Atatürk’e fiziki olarak benzediğini belirten Kaya, onun eşi benzeri olmadığını söyledi. Benzerlikten dolayı oyunculuğa başladığını belirten Kaya, “Burada bulunmamın birinci nedeni ziyarett ikinci sebebi ise Mustafa Kemal Atatürk’ün hastalık ve ölümünü içeren bir kısa film yaptık. Bu ay içinde vizyona girecek.” diye konuştu.

Ziyarete gelenler arasında Kore gazileri de vardı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.