Dolar 34,2193
%0.11
Euro 37,8628
%-0.61
Altın 2.936,490
%1.4
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dostluğumuzu daha da sıklaştıralım

Dostluğumuzu daha da sıklaştıralım

Portekiz’in yeni Büyükelçisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti

  • Ege Postası
  • 06.10.2012 - 09:27
İZMİR- Geçtiğimiz Mayıs ayında göreve başlayan Türkiye’nin Portekiz Büyükelçisi Jorge Cabral, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Büyükelçilik Ticaret Müsteşarı Celeste Mota Tezsezen ve Fahri Konsolos Fahri Gökyayla da konuk Büyükelçiye eşlik etti.

Portekizli bir büyükelçiyi ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, “Portekizle biz, bugüne kadar tüm uluslararası platformlarda hemen hemen aynı davrandık. Son zamanlarda iki ülke arasındaki üst düzey temaslar arttı. Bundan sonra da ticarette daha iyi olabiliriz. Diğer bütün işbirliklerimizin daha iyi olacağına inanıyorum” dedi.

Dr. Aydoğan’ın Portekiz hakkında söylediği sözlerden dolayı onur duyduğunu dile getiren Büyükelçi Jorge Cabral ise şöyle devam etti:

“Ben de aynı şeyleri hissediyorum. Portekiz’in büyükelçisi olarak Türkiye’de görev yapmaktan çok büyük onur duyuyorum ve çok mutluyum. Dost bir ülkede görev yapıyorum. Türkiye Portekiz için dost canlısı bir Avrupa ülkesi olarak algılanıyor ve Portekiz Türkiye’nin AB üyeliğini de destekliyor aynı zamanda. Siyasi ilişkiler iki ülke arasında çok güçlü ve çok iyi. Biz, karşılıklı ziyaretlerle bu bağı daha da sıkılaştırmak istiyoruz.”

Dr. Sırrı Aydoğan, ziyaretin sonunda Büyükelçi Cabral’a günün anısına kentin simgesi Saat Kulesi’nin gümüş maketini hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.