Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dr. Bayındır AK Parti'den aday adayı oldu

Dr. Bayındır AK Parti'den aday adayı oldu

2002 yılında MHP’den aday olup YSK’ya adının geç bildirilmesi nedeniyle aday olamayan ardından 2007 yılında AK Parti’ye geçen ve en son 2015 Haziran seçimlerinde 6’ıncı sıradan milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen İzmirli cerrah Op. Dr. Mehmet Bayındır, AK Parti’den yine aday adayı oldu. Yaşadığı olumsuzluk ve aksiliklere karşın yılmayan Op. Dr. Bayındır, “Bütün bu genel seçimlerden sonra, seçilemedim veya TBMM ye giremedim diye hiç üzülmedim ve de küsmedim. Siyaset ve doktorluktaki amacım aynı; salih amel işleyebilmek” dedi. Yine aday adayı oldu

  • Ege Postası
  • 28.04.2018 - 11:36

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İzmir’in başarılı ve sevilen hekimlerinden İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski başhekimi de olan, aynı hastanenin genel cerrahi bölümünde görev yapan Operatör Doktor Mehmet Bayındır, 24 Haziran seçimlerin de AK Parti‘den milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti ve aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Sağlık alanındaki kariyerinin yanı sıra 2002 yılından bu yana siyaset hayatında da aktif olarak yer alan, 2002-2007-2011-2015’teki bütün seçimlere katılan, 2002 yılına kadar yer aldığı MHP’den 2007 yılında AK Parti’ye geçen Op. Dr. Mehmet Bayındır, en son 1 Kasım 2015’teki seçimlerde de İzmir 2’inci bölgeden aday adayı olmuştu.

2015 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE ALTINCI SIRADAN ADAY OLMUŞ ANCAK SEÇİLEMEMİŞTİ

Başarılı kariyeri ve renkli kişiliğiyle tanınan İzmirli doktor Mehmet Bayındır, 2011 yılında AK Parti teşkilatlarının katılımıyla yapılan eğilim yoklamasında ilk sırada çıkmasına rağmen aday gösterilmemiş, 2015 Haziran ayındaki seçimlerde ise ikinci bölge 6’ncı sırada milletvekilliğine aday olmuş ancak seçilememişti.

AKSİLİKLER BİR TÜRLÜ PEŞİNİ BIRAKMADI AMA O BIKMADAN, USANMADAN…

2002 yılında MHP’den İzmir 2’inci Bölge 3’üncü sıra adayı olmasına karşın adının YSK’ya geç bildirilmesi nedeniyle seçim çalışmalarının dokuzuncu gününde adaylığına son vermek zorunda kalan Op. Dr. Mehmet Bayındır, siyasi yaşamındaki kararlılığını bıkmadan usanmadan sürdürdü.

2015 SEÇİMLERİNDE YİNE AK PARTİ’DEN İKİNCİ BÖLGE ADAY ADAYI OLMUŞTU

2007 seçimlerinde son anda bağımsız aday olarak tek başına 23 bin oy alan ancak seçilemeyen Op.Dr. Mehmet Bayındır, yaşadığı süreci, “Siyaset hayatımda da, 2002, 2007, 2011, 2015 teki bütün seçimlere katıldım. 2002 de MHP den İzmir 2’inci bölge 3’üncü sıradan aday oldum. Ancak YSK ya ismim bildirilirken teknik bir hata olduğu için seçim çalışmalarının 9’uncu gününde adaylığıma son vermek zorunda kaldım. 2007 seçiminden sonra, MHP ve AK Parti tabanının birbirine çok yakın olduğunu ve bu iki partinin, siyasi alanda keskin rakip olarak değil, daha mutedil, ılımlı rakip olarak, bazı önemli konularda birlikte ve dayanışma içinde ortak politikalar üretmesi gerektiğini savundum ve bu düşüncem doğrultusunda AK Parti'ye geçtim. AK Parti tabanında da büyük destek gördüm ve de çok çabuk kaynaştık. 2011 seçimlerine İzmir 2’inci bölgeden aday adayı olarak katıldım. 7 Haziran 2015 seçiminde AK Parti’den İzmir 2’inci bölge 6’ıncı sıradan aday oldum. Çok renkli ve güzel bir seçim çalışması oldu benim için. 1 Kasım 2015 teki seçimde de İzmir 2’inci bölgeden aday adayı oldum” şeklinde anlattı.

SEÇİLEMEDİM, TBMM’YE GİREMEDİM DİYE HİÇ ÜZÜLMEDİM VE KÜSMEDİM

Seçilememesine karşın hekimlik mesleğini sürdüren ancak siyasetten hiç kopmayan Op. Dr. Mehmet Bayındır, seçilmemesine karşın hiçbir zaman üzülmediğini, siyasetteki amacının ‘salih amel’ işlemek olduğunu dile getiriyor:

“Bütün bu genel seçimlerden sonra, seçilemedim veya TBMM ye giremedim diye hiç üzülmedim ve de küsmedim. Bilakis, her defasında daha büyük bir şevk ve heyecan ile hem doktorluk hizmetime devam ettim. Hem de fırsat buldukça siyasi alandaki çalışmalarıma devam ettim. Çünkü hem doktorluktaki ve hem de siyasetteki amacım aynı idi. Yani, halka daha çok hizmet edebilmek. Diğer bir ifade ile; 'Salih amel' işleyebilmek. Çünkü her ikisi de çok kutsal birer hizmet araçları. Her ikisini de iyi yönde ve kötü yönde kullanabilirsiniz. Doktorluğu iyi yönde kullanırsanız pek çok kişinin sağlığının ve hayatının kurtulmasına vesile olursunuz. Ama hep kendi menfaatinizi düşünürseniz halkı memnun edecek hizmeti üretemezsiniz. Siyaseti iyi yönde kullanırsanız çok daha büyük kitlelerin, hatta bir devletin hayatının kurtulmasına neden olabilirsiniz. Lakin sadece kendi menfaatini düşünerek siyaset yaparsanız, çok daha büyük kitlelerin sefaletine ve hatta bir devletin yıkılmasına yol açabilirsiniz. Doktorluk hayatımda, sağlık hizmetleri konusunda, başta İzmir olmak üzere bütün Ege bölgesine elimden geldiğince iyi hizmet vermeye çalıştım. Elbette ki eksiklerim, hatalarım olmuştur. Memnun edemediğim kişiler olmuştur muhakkak. Ancak genel olarak başarılı olduğumu düşünüyor ve bu konuda kendimi huzurlu hissediyorum.”

MİLLETİME HİZMET EDEBİLMEK AMACIYLA YİNE ADAY ADAYI OLDUM

İKÇÜ Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’ndeki son ameliyatlarını tamamladıktan sonra istifa eden başarılı cerrah Op. Dr. Mehmet Bayındır, yaşadığı tüm olumsuzluklara inat 4 Haziran 2018 seçimleri için yeniden aday adayı olduğunu şu sözlerle duyurdu:

“Nasıl kaliteli sağlık hizmetleri için, kaliteli, ehliyetli, liyakatli doktorlara ihtiyaç var ise, kaliteli devlet işleri için de aynı şekilde siyasetçilere ihtiyaç vardır. Sonuç olarak diyorum ki, sağlık hizmetlerime kısa da olsa ara verip, siyaset konusunda da milletime hizmet edebilmek amacı ile yine aday adayı oldum. Başarılı olursam TBMM de sadece sağlık konusunda değil daha pek çok konuda bölgemize ve ülkemize hizmet edebilirim. Başarılı olamaz isem yine aynı şekilde sağlık hizmetlerime kaldığım yerden aynı şevk ve heyecan ile devam ederim. Hasıl-ı kelam. Halka Hizmette Sınır Yok! Her iki halde de kazan kazan.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.