Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Durak meydan okudu: Namertliği bırakın karşıma geçin

Durak meydan okudu: Namertliği bırakın karşıma geçin

Yeni yıl dolayısıyla hazırlanan etkinliklerin ilk gününde kent protokolünü ağırlayan Başkan Durak etkinliklerin ikinci gününde Karşıyaka Belediyesi Kadın Danışma Merkezlerinin üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Durak kendisini ve ailesini yıpratmaya çalışanlara sert çıkarken siyasi rakiplere de meydan okudu.

  • Ege Postası
  • 26.12.2012 - 16:46
EGE POSTASI/HABER SERVİSİ - Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak belediye bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Danışma Merkezleri’nde görev alan kadınlarla Bahçelievler Düğün Salonu’nda bir araya geldi.
Yeni yıl dolayısıyla hazırlanan etkinliklerin ilk gününde kent protokolünü ağırlayan Başkan Durak etkinliklerin ikinci gününde Karşıyaka Belediyesi Kadın Danışma Merkezlerinin üyeleri ile bir araya geldi. Başkan Durak kendisini ve ailesini yıpratmaya çalışanlara sert çıkarken siyasi rakiplere de meydan okudu.

“SİZ BENİM GİZLİ KAHRAMANLARIMSINIZ”

Karşıyaka Belediyesi Kadın Danışma Merkezlerinin farkındalık yaratmayı başardığını belirterek konuşmasına başlayan Durak, “ İçinde yaşadığımız toplumun kadına bakış açısından kaynaklanan yanlışlara, eksikliklere dikkat çekerek, sorunların giderilmesine yönelik çalışmalar yaptınız. Düzenlediğiniz kermeslerle sadece ihtiyaç sahibi kadınlarımıza değil, geleceğin mimarı gençlerimize ve çocuklarımıza da umut oldunuz. “Siz benim gizli kahramanlarımsınız” derken yanılmadığımı bir kez daha kanıtladınız. Karşıyaka Belediye Başkanı olarak, 2012’de de sizlerle omuz omuza çalışmaktan dolayı gurur duydum” dedi.



“500 MİLYONUN ÜSTÜNDE YATIRIM YAPTIK”
Maaş dahi ödemekte zorlanan bir belediyeden, 500 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştirme becerisine sahip bir belediye haline geldiklerinin altını çizen Durak, “9 yılda çok iş yaptık. Ve bütün bunları yaparken, yanımızda hep siz vardınız. Bu 9 yılda kurduğumuz 6 Kadın Danışma Merkezimiz Karşıyaka Belediyesi’nin adeta birer neferi gibi çalıştı. Sizlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“KORKAKLIĞI BIRAKSINLAR ERKEKÇE KARŞIMA GEÇSİNLER”
Geride kalan yıllarda kendisini üzen şeylerinde yaşandığını belirten Durak, göreve geldiğinde kendisi için hayalci projeleri için hayal diyenlerin olduğunu ancak yaptıklarıyla en güzel cevabı verdiğini ifade etti ve “Kentimize hizmet etme ayrıcalığını, üst üste iki kez şahsıma tanıyan yüz binleri hiçe sayarcasına, bazı çevrelerin saldırılarına maruz kaldık. Bu çevreler fısıltı gazeteleriyle kulaktan kulağa başlattıkları çirkin kampanyalarını, yıllar içinde sosyal medyaya taşıdı. Korkakça, kapı arkalarında yürütülen bu saldırılar, bugün artık facebook ve twitter sayfalarında takma isimlerle devam etmektedir. Korkaklığı namertliği bırakacaklar. Erkekçe gelip karşımıza ne söylemek istiyorlarsa söyleyecekler. Bugün, burada, sizlerden aldığım güçle bir kez daha tekrarlamak isterim ki; Benim alnım ak, başım dik” dedi.

“HERKES KAZDIĞI KUYUYA DÜŞECEK”

9 yıllık belediye başkanlığı döneminde, onlarca kez denetlendiklerini belirten Durak, “Ailem dahil olmak üzere tüm mal varlığım didik didik edildi. Belediye çalışmaları, her yıl onlarca kez denetlendi. Bütün bunlardan alnımızın akıyla çıktık. Akçeli, şaibeli tek bir işimizin dahi olmadığı bizzat müfettiş raporlarına geçirildi. Gerek iş yaşamım, gerek siyasi yaşamım boyunca, ne kendimin, ne ailemin, ne de yol arkadaşlarımın yüzünü yere eğdirecek bir davranış içinde bulunmadım. Onlardan da böyle bir davranış görmedim. Bu koltuklarda, onurumuzla ve gururumuzla, sadece ve sadece “hizmet aşkıyla” görev yaptık.Ancak, ne yazıktır ki; bütün bunlara rağmen, hep, siyasi ikbal “endişesi” yaşayanların hedefinde olduk. Şimdi yine bir seçim sürecine doğru adım adım ilerliyoruz. Bu kapı arkası dedikodu çarkı yeniden dönmeye başladı. Böylesine küçük hesaplar peşinde koşanlara dün olduğu gibi yarında hep birlikte karşı koyacağız. Bir gün herkes kazdığı kuyuya düşecek ” diye konuştu.



"YAPILMASI GEREKEN OMUZ OMUZA YÜRÜMEK"

Karşıyaka’nın Cumhuriyetin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin sigortası olduğuna dikkat çeken Durak, “ Böylesine önemli bir süreçte, direnci kırmak üzere akın akın üzerimize gelinirken; küçük hesaplar peşinde koşmak kimseye fayda sağlamaz. Yapılması gereken tek bir şey vardır. Omuzlarımızda taşıdığımız sorumluluğun bilinciyle, bu yolda omuz omuza yürümek….Sizlerle birlikte Karşıyaka’yı geleceğe taşıyacağız” dedi.

Toplantıda, Başkan Durak ve eşi Birsen Durak konuşmanın ardından kadın danışma merkezlerinin yöneticilerine plaket ve çiçek verdi. Öte yandan Nergis Kadın Danışma Merkezi'nde verilen okuma yazma kurslarında eğitim alan ve okuma yazma öğrenen 65 yaşındaki Emine Ünalan Başkan Durak'a yazdığı "Bize Okullar Açın" şiirini okudu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.