Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Durak' tan A' dan Z' ye mesaj

Durak' tan A' dan Z' ye mesaj

Cumhuriyet Mahallesi Taş Ocağı ıslahı ve ilçenin 8. suni çim sahasının açılışında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, çok önemli mesajlar verdi. İlçede ihmal edilmişliğin izlerini 10 yılda sildiklerini söyleyen Durak, “Bir belediye başkanı hizmet üretiyorsa o belediye başkanı inşaatçı diye karalanmaz. Eğer karalanacağım şey buysa ben gocunmuyorum. ‘Halka dokunmuyor’ deniyor. Herkesin bir yoğurt yiyişi var. Benim yiyişimde hizmet yapmak” dedi. Başkan Durak, bürokratlarına, “Kimsenin malını çalmıyoruz.Sadece hizmet yapıyoruz. Cebinize koymadıysanız korkmayın” diye seslenirken, parti içi önemli mesajlarda verdi. Durak iktidarın ilçeyi ilgilendiren bir çok projeye onay vermede yavaş kalıp beklettiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 08.01.2014 - 14:42
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Cumhuriyet Mahallesi Taş Ocağı mevkii yepyeni görünümüyle Karşıyakalılarla buluştu.6712/4 Sokak’ta bulunan eski Taş Ocağı alanı Karşıyaka Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek, mahalle sakinlerinin kullanımına sunuldu. Toplam 1735 metrekarelik alanı kapsayan proje ile Karşıyaka’ya 8. suni çim saha da kazandırıldı. Yapımına geçtiğimiz yılın ortasında başlanan proje 150 bin liraya mal oldu.Açılış törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak damga vurdu. Karşıyaka’da ihmal edilmişliğin izlerini sildiklerini belirten Durak, “10 yıldır CHP’li bir belediye başkanının yaptıklarını görüyorsunuz. Bir belediye başkanı hizmet üretiyorsa o belediye başkanı inşaatçı diye karalanmaz. Eğer karalanacağım şey buysa ben gocunmuyorum. ‘Halka dokunmuyor’ deniyor. Herkesin bir yoğurt yiyişi var. Benim yiyişimde hizmet yapmak” dedi. CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Karaege ise Durak’a övgüler yağdırdı, “2 dönemdir yapılanlar ortada. Başkanımız halkın içinde halka beraber… Bir dönem daha halkla beraber bu işin yürüyeceği gözlerinden belli oluyor” ifadelerini kullandı.
Karşıyaka Belediyesi 2014 yılına hızlı bir giriş yaptı.Bugüne kadar 700 milyonluk bir yatırıma imza atan Karşıyaka Belediyesi,Cumhuriyet Mahallesi 6712/4 Sokak’ta bulunan eski Taş Ocağı alanının ıslahını gerçekleştirdi. Toplam 1735 metrekarelik alanı kapsayan proje ile Karşıyaka’ya 8. suni çim saha da kazandırıldı.Açılış törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, CHP Karşıyaka Grup Başkanvekili Necat Yılmaz, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

KARAEGE: BİR DÖNEM DAHA…

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, Başkan Durak’a övgüler yağdırdı. İki dönemdir örnek yatırımların yapıldığının altını çizen Karaege “ İki dönemdir CHP belediyeciliğini görüyorsunuz. Şahit oluyorsunuz. Başkanımız halkın içinde halka beraber… Bir dönem daha halkla beraber bu işin yürüyeceği gözlerinden belli oluyor. 2014 yılı da başlar başlamaz açılışlar yatırımlar geldi" dedi.


İHMAL EDİLMİŞLİĞİN İZLERİNİ SİLİYORUM!

İlçedeki taş ocaklarının ıslah edilmesini önemsediklerini söyleyen Durak, kentte ihmal edilmiş bölgelere yatırımlar yaptıklarının altını çizdi.Sosyal belediyeciliği en iyi yapan sosyal demokrat belediyelerden olduklarını söyleyen Durak, “ Biz halkın kendisine ait olan yeşil alanları hiçbir zaman imara açmadık. Sosyal donatı alanları kimseyi peşkeş çekmedik. Bir tane virgül oynattıysak bunu gelip yüzümüze söylesinler.Ben inşaat mühendisiyim.Bu işi biliyorum teknik bir insanım. Yıllarca su getirdim, baraj yaptım, bina yaptım. Çok çalıştım. Bunlarla da övünüyorum. Bugünde kendi yaşadığım şehrin iyileşmesi için çabalıyorum. Yaptığım işten utanmıyorum. Yıllarca ihmal edilmişliğin izlerini siliyorum” dedi.

KARALANACAĞIM ŞEY BUYSA GOCUNMUYORUM

İlçe başkanı Karaege’ye sözleri nedeniyle teşekkür eden Durak, kendisine yöneltilen eleştirileri gündeme getirdi ve şunları söyledi; ”10 yıldır CHP’li bir belediye başkanının yaptıklarını görüyorsunuz. Bir belediye başkanı hizmet üretiyorsa o belediye başkanı inşaatçı diye karalanmaz. Eğer karalanacağım şey buysa ben gocunmuyorum. ‘Halka dokunmuyor’ deniyor. Bu işleri yapmasam sizinle böyle buluşamazsam 3-5 insan gelsem çayını içsem seçime giderken bana ne diyeceksiniz. İyi adamdı da bu adam ne yaptı denecek. Gönlünüzde kalıcı şeyler bırakamazsam hizmette eksik kalırız. Herkesin bir yoğurt yiyişi var. Benim yiyişimde hizmet yapmak. Gece gündüz çalışmak. Beni kimse bir restoran da göremez. Düğünde dernekte göbek atan biri de değilim. Bir şeyi önemsiyorum halkın nerede bana ihtiyacı varsa oradayım. Bende istiyorum gideyim arkadaşlarımla oturayım. Bunlar beni mutlu eder ama o kadar sorun o kadar iş var ki. Bunları çözmek zorundayız. Biz cambazlık yapmayacağız. Doğruyu yapacağız. İnsan odaklı yaptığımız çalışmalarda her zaman en mükemmelini yapacağız”

BÜROKRATLARA: KORKMAYIN!

Konuşmasında bürokratlarına seslenen Durak, “Bürokrat arkadaşlarımız korkmasın. Kimsenin malını çalmıyoruz. Sadece bir şey yapıyoruz hizmet. Cebinize koymadıysanız korkmayın yürüyün gidin. İşinizi yapmaya devam edin. Ben arkanızda olurum” dedi.

PARTİ İÇİ MESAJ

Aday adayları ve partililere de seslenenDurak, “ Aday açıklanacak. 15 gün sonra kol kola gireceğiz. Birlikte olacağız, bir olacağız. Biz altı oklu rozetin birer evladıyız. Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Bu yoldan bizi kimsenin döndürmesi mümkün değil. Karşıyaka’da yüzde 75 oy alacağız. Meclis üyeliklerinde 37’ye sıfır olacak. Bu yüzden herkesin kol kola girmesini istiyorum. Biz bütün olarak koşacağız. ” ifadelerini kullandı.

İKTİDARA YÜKLENDİ

Karşıyaka için hayal etmeye devam edeceğini belirten Durak, “ Tramvay projesinin babası benim. Ben istedim. Bir an önce ihale edilecek. İzinleri bitti. Biz stadımız da istiyoruz. Marinayı da istiyoruz. Benim turizm projem o…Bizi oyalıyorlar. Oyalamayın.İzmir için kolunu kıpırdatmayanlar bunu yaptık şunu yaptık diyor. Hiçbir şey yapmadınız. İzmirli verdiği verginin bir lirasını hizmet olarak almak istiyor. Biz yetimin hakkını kimseye yedirtmeyeceğiz” dedi.

NELER YAPILDI

Karşıyaka Belediyesi Fen İşleri ve Parklar Müdürlüğü tarafından yapılan düzenlemede;1704 metreküp istinat duvar işi, 2961 metrekare yol ve parke düzenlemesi,33x16.50 metre ölçülerinde suni çim saha,soyunma odalarının bulunduğu bir bina,şelale, oturma alanı, 215 metrekare yeşil alan çalışması yapıldı.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.