Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ednan Arslan'dan kadın cinayeti vurgusu

Ednan Arslan'dan kadın cinayeti vurgusu

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili aday adayı Ednan Arslan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı. Ednan Arslan'dan kadın cinayetlerine karşı

  • Ege Postası
  • 09.03.2015 - 10:56
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu İzmir 6. Kadın Festivali Kadın Emeği Fuarı’na katıldı. Fuarda belediyelerin ve derneklerin açmış olduğu stantları gezen Ednan Arslan kadınlarla sohbet edip, 8 Mart dünya emekçi kadınlar günün kutladı. Her stantta büyük ilgi ve sevgiyle karşılanan Arslan kadınlarla fotoğraf çekildi. Kadın elinin değdiği her yerin güzelleştiğini söyleyen Arslan; “Kadın tarihi boyunca hep üretken olmuştur. 8 Mart 1857 tarihinde Amerika’nın  New York kentinde 40 bin dokuma işçisi, daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladıkları o günden bu güne 8 Mart dünya kadınlar günü olarak kutlanmakta. Tabi bu gün bedeller verilerek alınmış bir gün, çoğu kadın 129 işçi hayatını kaybetmiştir. Bu hakkı kimse kadınlara vermemiştir, kadınlar direnerek ve mücadele ederek bu hakkı almışlardır. Ülkemizde de maalesef kadınımızın yeri hale istendiği noktaya getirilmemiştir ve bu gün geçtikçe de geriye gitmektedir.Kadınlarımız halen ikinci sınıf muamele görmekte, aile içi şiddete maruz kalmakta, tacize uğramakta, çocuk yaşta gelin verilmekte ve öldürülmektedir. Buna dur demek için hep birlikte hareket etmemiz gerekmektedir" dedi. Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bunları sadece yasalar çıkartarak değil o yasaların uygulamaya geçirmek başka canların yanmaması için mücadele etmek zorundayız. Halen 21. yüzyılda kadın cinayetleri işleniyorsa, kadınlarımız güpe gündüz sokak ortasında şiddete maruz kalıyor ve öldürülüyorsa bunu düşünüp sorgulamamız gerekiyor. Kadın ve erkeğin eşit olduğu bir dünya özlemiyle 8 mart dünya emekçi kadınlar gününüzü kutluyorum."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.