Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cinsiyetçi iktidarı emekçi kadınlar yenecek

Cinsiyetçi iktidarı emekçi kadınlar yenecek

CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Songül Gök Menemen İlçe Örgütü’nün düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine katıldı. Etkinlikte partili kadıınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Gök, AKP’nin cinsiyetçi iktidarını CHP’li emekçi kadınların yeneceğini belirtti. Cinsiyetçi iktidarı emekçi kadınlar yenecek

  • Ege Postası
  • 08.03.2015 - 12:23
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Menemen İlçe Örgütü’nün düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinliği’ne katılan Gök partili kadınlarla bir araya geldi. Etkinlikte partili kadınlarla Türkiye’de kadınların sorunları ve çözümleri üzerine konuşan Gök, ülkenin hiçbir döneminde bu denli ciinsiyetçi bir iktidar tarafından yönetilmediğini ifade etti. Her güne bir kadın cinayeti haberi ile uyandıklarını söyleyen Gök, “2014 yılında 294 kadın kardeşimizin öldürüldüğünü görüyoruz.  Öldrülen kadınlarımızın %47'si ise modern hayatın gereği olan kendi yaşamlarına dair karar almak isterken öldürülüyor. Bu da AKP’nin cinsiyetçi zihniyetinin sosyal hayata yansımasının bir ürünüdür. AKP kadınlara ölüm olarak dönüyor. Kadın düşmanı politikaları üretmekten vazgeçmiyor. Kadınların nerede nasıl hareket edeceğine, ne giyineceğine, nasıl güleceğine, kaç çocuk doğuracağına dair söz söyleyip kadınların yaşam biçimine karışan bir iktidarın bu ülkeyi götüreceği tek yer karanlık bir uçurumdur” dedi.

KADINLARIN YÜZDE 75’İ MUTSUZ
Kadın cinayetlerinin sosyal tepkilere yol açmaması ve oy kaygısıyla üstünün örtülmeye çalışıldığını ifade eden Gök, Gezici Aeaştırma Grubu’nun yaptığı son ankete dikkat çekerek, “Gezici’nin yaptığı anket ülkemizdeki kadınların ne derecede mutlu olduğunu ortaya koyuyor. Ankete göre kadınlarımızın yüzde 75’i mutsuz. Düşünebiliyor musunu? Kadınları mutusz olan bir ülkenin nasıl mutlu olmasını bekleyebilirsini? Hayat arkadaşı, annesi, kızı mutsuz olan bir adamın nasıl mutlu olduğunu iddia edebilirsiniz'” diye sordu. 

YETER Kİ İNANALIM
Türkiye’de yaşayan tüm kadınların geleceği ve mutluluğu adına en büyük görevin CHP’li kadınlara düştüğünün altını çizen Gök sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Umutsuzluk yok. Biz tüm olumsuzluklarda, tüm yoklukta Kurtuluş Savaşı’nın kazandık ve modern laik bir ülke kurduk. Yeniden başarmamamız için hiçbir neden yok. Yeter ki çalışalım ve kendimize inanalım.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.