Dolar 34,1808
%0.13
Euro 38,2233
%-0.06
Altın 2.936,950
%0.12
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Eğilmez başın gibi gökler bulutlu efem’

‘Eğilmez başın gibi gökler bulutlu efem’

Ege Zeybek Kültür Eğitim ve Araştırma Derneği’nce Konak Belediyesi Dr.Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde ‘Zeybekler ve Zeybeklik Kültürü’ hakkında konferans düzenlendi. Panelden önce Konak Belediyesi Halk Dansları ekibi Zeybek oynadı. Konferans için Almanya’dan gelen Ali Haydar Avcı’nın anlatımını ilgiyle dinleyen konuklar, zeybek kültürü ile ilgili bilgi sahibi oldular.

  • Ege Postası
  • 09.04.2013 - 10:14
İZMİR - Konferansın açılış konuşmasını yapan Konak Belediye Başkan Dr.Hakan Tartan şunları söyledi: ” Efe’nin olduğu her yerde şeref, güzellik vardır. Efelik özgürlüktür, yanlışa karşı direniştir, insanların olumsuz bir takım tavırlara karşı başkaldırışıdır, özgürlüğün mücadelesidir. Bu kültürü yaşatmak,Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmak,yitirilen değerlerimiz olan gelenek ve görenek,milli alışkanlıklarımız, komşuluk ilişkilerimize sahip çıkmaktır. Efelik kültürü ruhumuza yerleşmesi gereken ve her zaman anmamız bilmemiz gereken bir kültür.” Başkan Tartan, konuşmasının ardından, ‘Eğilmez başın gibi gökler bulutlu efem’ türküsünü efelerle birlikte seslendirdi ve ardından Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı sonrası Aydınlı Demirci Mehmet Efe’ye yazdığı telgrafı okudu.
Konferansa Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, Afyonlular Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Danışman, Afyon Oğuzboyu Yörükleri Derneği Başkanı Şakir Altıntaş, Elazığlılar Derneği Gültepe Spor Kulübü Başkanı Adnan Gülhan, Orman Gönüllüleri Derneği Başkanı Neşe Kökel, Sivil Toplumu İzleme Derneği Başkanı Menşure ile çeşitli dernek ve vakıfların başkanları, yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Ege Zeybek Kültür Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Ali Rıza Türkmen, kuruluşunu yeni gerçekleştirdikleri derneklerine katkıları nedeniyle Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’a teşekkür etti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.