Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eğitimci yazar Gökçe: İsraf, malın ecelini çabuk getirir

Eğitimci yazar Gökçe: İsraf, malın ecelini çabuk getirir

Eğitimci yazar Sabahattin Gökçe, kainatta hiçbir şeyin israf edilmediğini belirterek, "Biz de malımızın bereketlenmesini istiyorsak israftan kaçınmalıyız. İsraf, malın ecelini çabuk getirir. İnsanlara yardım etmeliyiz." dedi. Balıkesir...

  • Ege Postası
  • 01.05.2013 - 17:44
Eğitimci yazar Sabahattin Gökçe, kainatta hiçbir şeyin israf edilmediğini belirterek, "Biz de malımızın bereketlenmesini istiyorsak israftan kaçınmalıyız. İsraf, malın ecelini çabuk getirir. İnsanlara yardım etmeliyiz." dedi. Balıkesir İşadamları Derneği (BİAD) Hizmet Komitesi tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle, "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in Ticari Ahlakı" konulu bir konferans düzenlendi. Karesi AVM toplantı salonundaki konferansa, dernek üyeleri ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Program, Kasaplar Camisi İmam Hatibi Cengiz Bilgiç'in Kur'an okumasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan BİAD Başkanı Mümin Temel, Allah'ın, "Sen olmasan alemleri yaratmazdım." dediği Hz. Muhammed (SAV)'i sadece iş dünyasında değil, hayatın her aşamasında rehber olarak kabul ettiklerini söyledi. Temel, "Bu sağlandığında herkesin birbirine güvenebildiği, ortaklık yapabildiği yepyeni bir dünyanın hayalini kuruyoruz. Bu inanın zor değil, yeter ki hepimiz rehberimizi iyi tanıyıp ona göre şekillenebilelim. İşte dünyayı bir de o zaman görün." dedi.

Hizmet Komitesi Başkanı Levent Çeçen ise Hz. Muhammed (SAV)'in her yönden örnek alınacak en mükemmel insan olduğunu belirterek, "Her Müslümanın O'nu en güzel şekilde öğrenip tanıması, yüce ahlakını yaşamaya ve yaşatmaya çalışması lazımdır. O'nun ahlakı, Kur'an ahlakıdır. Peygamberimiz'in hayatında ve ahlakında, her meslek ve seviyeden insan örnek alacak yönler bulabilir. İnsan olarak alacağı sayısız fazilet ve güzellik yanında, kendi mesleğini ve toplumdaki yerini ilgilendirecek yüzlerce dersi de alabilir." diye konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkan eğitimci yazar Gökçe, ticaretin bir peygamberlik mesleği olduğunu söyledi. Peygamberliğine kadar rızık kapısı olarak ticareti tercih eden Allah Resulü'nün bu alanda hep sadık olarak bilindiğini vurgulayarak, "En küçük bir kusuru ve hilesi sabit olmamış, Allah'ın verdiğini cömertçe Allah yolunda sarf etmiştir. Peygamber Efendimiz'in bin 400 yıl önceki öğretileri bugünlere kadar gelmiş ve bundan sonra da ilelebet gidecektir. Kainatın Sahibi, her peygamberini sosyal hayatın değişik birimlerinde ehil etmiştir. Rızkın onda dokuzu ticarettedir, onda biri de devlet kapısıdır. Kişi normalde kendi rızkını devlet kapısında aramaz. Devletten ne maaş gelirse razı olunmalıdır. Sırf karnını doyurmak için devlet kapısına girenler, kendi kendini köreltir." dedi. Ticarette üç şeyin mala bulaştırılmaması gerektiğine dikkat çeken Gökçe, bunların yalan, yemin ve faiz olduğunu vurguladı: "Şu üç şeyi de malımızdan çıkarmalıyız: Sadaka, zekat ve ita. İslam ekonomisinin ahlaki altyapısı vardır ancak modern kapitalizmin altyapısında ahlak yoktur. Kur'an, 'Biz size ticareti helal, faizi haram kıldık.' der. Şu andaki en büyük kul hakkı faizdir. Ayrıca Peygamber Efendimiz, Veda Hutbesi'nde faizi yasaklamıştır." Sadık ve emin tüccarın şehit, sıddık ve nebilerle beraber olduğuna işaret eden Sebahattin Gökçe, Allah'ın bahşettiği nimetlerin Allah yolunda kullanılması gerektiğini hatırlattı.

Konferansın sonunda BİAD Başkanı Temel, Gökçe'ye üzerinde "Allah ve Hz. Muhammed" isimleri yazılı bir lale tablosu hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.