Dolar 34,2385
%0.28
Euro 37,6308
%-0.37
Altın 2.919,610
%0.13
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Elbistan'da Ramazan hazırlıkları tamamlandı

Elbistan'da Ramazan hazırlıkları tamamlandı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 23 yıldır sürdürülen iftar geleneği bu Ramazan’da da sürdürülecek. Yoksullar ve ihtiyaç sahibi vatandaşların iftar sofralarını şenlendirmek isteyen Elbistan Belediyesi, Ramazan boyunca 14 mahallede...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 12:55
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 23 yıldır sürdürülen iftar geleneği bu Ramazan’da da sürdürülecek. Yoksullar ve ihtiyaç sahibi vatandaşların iftar sofralarını şenlendirmek isteyen Elbistan Belediyesi, Ramazan boyunca 14 mahallede en az 10 bin kişiye günlük sıcak yemek dağıtımı yapacak.

        Elbistan’da on bin ayın sultanı Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala aşevinde de hazırlıklar da son aşamaya geldi. Aşevindeki 30 personel, araçlarla günde en az 10 bin kişinin iftar sofrasına sıcak yemek sunmaya hazırlanıyor. Her yıl Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek dağıtmayı geleneksel hale getiren Elbistan Belediyesi, bu yıl da esnafların ve hayırsever vatandaşların katkısı ile aşevinden günlük en az 10 bin kişilik sıcak yemek dağıtacak. Yaklaşık bin kişilik yemek de Şehit Mehmet İnan Parkı’ndaki iftar çadırının misafirlerine ikram edilecek.

        Aşevinde yürütülen çalışmalarla ilgili olarak bilgiler aktaran Elbistan Belediyesi yetkilileri, "Hayırsever hemşehrilerimizin artan desteği ile insanlarımızın iftar sofralarına sıcak aş ulaştıracağız." dedi.

        Ramazan ayının merhamet, sevgi, şefkat, paylaşma gibi erdemlerle Müslümanların manevi kazancının arttığı bir ay olduğuna dikkat çeken yetkililer, "Ramazan ayı boyunca sıcak yemek dağıtımı yapılacak ihtiyaç sahibi kişilerle ilgili çalışmalar yaptık. Elbistan’ımızda yaşayıp da sofrasında sıcak yemeği olmayan hemşehrilerimizin en azından Ramazan ayı boyunca yanlarında olmak istiyoruz. Elbistanlı hayırsever esnaflarımız ve hemşehrilerimizin de büyük katkısı ve gerek Zabıta gerekse Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzün kolektif ve müşterek hizmetleri sonucunda bu yıl en az 10 bin kişilik yemek çıkaracağız. Aşevimizde pişen yemekler 14 mahallemizde dağıtılacak." şeklinde açıklama yaptı.

        RAMAZAN ÇADIRI KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR

        Öte yandan, Elbistan Belediyesi Kent Konseyi’nin düzenleyeceği 5. Ramazan Çadırı Kültür Etkinlikleri de ilk orucun tutulacağı 9 Temmuz 2013 günü başlayacak. Vatandaşlara bu yılın ilk iftarında Osmanlı usulü ikramlar sunulacak. Mehteran gösterisi gerçekleştirilecek. 30 Temmuz’a kadar sürecek Ramazan Çadırı Kültür Etkinlikleri'nde her gün iftar sonrasında farklı bir sivil toplum kuruluşunun programı olacak. Sema gösterilerinden Hacivat-Karagöz’e kadar birçok gösterinin yer alacağı programlarda dini ve kültürel bilgiler de sunulacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.