Dolar 34,0895
%0.22
Euro 38,1027
%0.12
Altın 2.842,390
%0.46
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emetli öğrenciler Avrupalılara Türk düğünlerini tanıtacak

Emetli öğrenciler Avrupalılara Türk düğünlerini tanıtacak

Kütahya’nın Emet ilçesi, yöresel düğünlerini Avrupalılara tanıtacak. Gazi Emet Ortaokulu’nun hazırladığı yöresel düğünlerimiz projesi AB’den hibe aldı. Bu çerçevede Emetli öğrenciler Avrupalılara yöresel düğünlerimizi öğretecek....

  • Ege Postası
  • 01.10.2013 - 10:25
Kütahya’nın Emet ilçesi, yöresel düğünlerini Avrupalılara tanıtacak. Gazi Emet Ortaokulu’nun hazırladığı yöresel düğünlerimiz projesi AB’den hibe aldı. Bu çerçevede Emetli öğrenciler Avrupalılara yöresel düğünlerimizi öğretecek.

Proje kapsamında ilk olarak Polonya, Belçika ve Litvanya’dan bir grup öğrenci Emet’e gelecek. Kasım ayının ilk haftası Avrupalı öğretmen ve öğrencileri ilçeye beklediklerini belirten Gazi Emet Ortaokulu Müdürü Hüseyin Güler, “Proje ile ortak okulların öğrencilerinin birbirlerini tanıyarak anlamalarını sağlamak ve geleneksel düğünlerimizi canlandırmaktır. Yerel kıyafetleri, yöresel yemekleri, halkoyunları ile müziği de içinde barındıran ve aynı zamanda aile oluşum sürecinin ilk adımı olan ‘düğünlerimizin’ önemini bilmekteyiz. Küreselleşen dünyada Avrupalılık ortak kültürünü benimsemenin yanında, ulusal ve yerel kültürlerin geleneksel özelliklerinin gelecek kuşaklara aktarılmasında ve yaşatılmasında üzerimize düşeni yapmaya gönül verdik.” dedi.

Okul Müdürü Güler, şöyle devam etti: "Bu proje kapsamında okulumuza gelecek olan misafirlerimizi ağırlamak amacıyla okul idaresi, veli, öğrenci ve öğretmenlerimizle gönül birliği içinde hazırlıklarımızı yapmaktayız. Hazırlıklarımız içerisinde öğrencilerin düzenlediği geleneksel düğünlerin konu edildiği dramalar, öğrenci velileri ile yapılan çeşitli röportajlar, anketler, comenius proje köşesi bulunmaktadır. Okulumuzdaki hazırlıklar ve çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.