Dolar 34,0896
%0.22
Euro 38,0867
%0.08
Altın 2.841,200
%0.42
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye, Europalia Uluslararası Sanat Festivali’nin konuk ülkesi olacak

Türkiye, Europalia Uluslararası Sanat Festivali’nin konuk ülkesi olacak

Türkiye, dünyanın en prestijli kültürel festivallerinden birisi kabul edilen Europalia’ya konuk ülke olmaya hazırlanıyor. Yarın Brüksel’de imzalanacak niyet anlaşması ile Türkiye, Brezilya ve Hindistan’ın ardından Europalia’nın ‘konuk’...

  • Ege Postası
  • 01.10.2013 - 10:13
Türkiye, dünyanın en prestijli kültürel festivallerinden birisi kabul edilen Europalia’ya konuk ülke olmaya hazırlanıyor. Yarın Brüksel’de imzalanacak niyet anlaşması ile Türkiye, Brezilya ve Hindistan’ın ardından Europalia’nın ‘konuk’ ettiği üçüncü ülke olacak.

    ‘Avrupa’ fikrinin sonucu olarak ortaya çıkan ve Avrupa ülkelerinin birbirini daha yakından tanımaları amacıyla önce kurucu üyelerle gerçekleştirilen Europalia Festivali'nin, AB'nin genişlemesine ve ilgi alanlarının çoğalmasına paralel olarak diğer ülkelere açıldı. AB adaylığını kararlılıkla sürdürmekte olan Türkiye, aynı zamanda yükselen bir ekonomi olarak, 2011’de Brezilya, 2013’te ise Hindistan’dan sonra her iki yılda bir yapılan ve dünyanın en prestijli kültürel festivallerinden biri olan Europalia’da konuk ülke olacak.

    Yarın, Brüksel’de Egmont Sarayı’nda düzenlenecek bir imza töreni ile resmiyet kazanacak olan Türkiye’nin konuk ülke olma süreci 23 Mayıs’ta bu yönde karar alınmasıyla başlamıştı. Türkiye, Europalia Uluslararası Sanat Festivali'nin, kuruluşunun 45. yılında 2015 yılın sonbahar aylarında konuk ülke olarak kültürel ve yöresel aktivitelere imza atacak. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders’in imza atacağı törenin duyurusunda Türkiye’nin kültürel zenginliğine dikkat çekilerek, bu vesile ile farklı renkleri içinde barındıran Türk kültürünün tanınması için kaçırılmayacak bir fırsat olduğu kaydedildi.

    AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bugün akşam saatlerinde beraberindeki bir heyetle Brüksel’e hareket edecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.