Dolar 34,0831
%0.2
Euro 38,0633
%0.02
Altın 2.841,680
%0.44
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Süt ve yoğurt, ani hava değişimlerinin etkisini azaltıyor

Süt ve yoğurt, ani hava değişimlerinin etkisini azaltıyor

Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan, her gün 2 su bardağı süt veya yoğurt tüketmenin ani ısı değişimi nedeniyle oluşan ödemi azalttığını söyledi. Nil Şahin Gürhan, havaların hızla soğuduğu günlerde beslenmede dikkat...

  • Ege Postası
  • 01.10.2013 - 09:58
Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan, her gün 2 su bardağı süt veya yoğurt tüketmenin ani ısı değişimi nedeniyle oluşan ödemi azalttığını söyledi.

Nil Şahin Gürhan, havaların hızla soğuduğu günlerde beslenmede dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler verdi. Havaların hızla soğuduğu günlerde vücudun savunma sisteminin ciddi etkilere maruz kaldığını aktaran Gürhan, “Sağlıklı beslenme vücut direncimizi arttırıyor. Yeterli ve dengeli beslenme, her ısıda her koşulda yardımımıza koşuyor. Sağlığımızı ayakta tutmanın yolu beslenme şeklimizden geçiyor. Beslenme şeklimiz içeriği, yapısı, miktarı, düzeni ve daha birçok özelliği ile bağışıklık sisteminin temelini sağlamlaştırıyor.” şeklinde konuştu.

Ani ısı değişikliğinde vücudun direncini korumak, metabolizmayı canlı ve sağlam tutmak için önerilerde bulunan Gürhan, “Mevsiminde ve yöresinde olan yiyeceklerle beslenin, vücudunuzu mevsime uyarlayın. Ekim ayında en çok yiyeceğimiz meyveler elma, armut, portakal, mandalina, kivi, muz, taze incir. En çok tüketeceğimiz sebzeler ise; turp, roka, göbek, marul, maydanoz, taze soğan, taze sarımsak gibi sebzeler olmalıdır.” dedi.

Vücudun ısı farkına uyum sağlaması için bol miktarda su tüketilmesi gerektiğini söyleyen Gürhan, şöyle devam etti: “Bol miktarda ve sürekli su için. Her gün 2-3 litre su içerseniz vücudunuzun ısı farkına uyum sağlaması kolaylaşır, vücudunuzun iç dolaşımı açılır, ödem probleminiz kalmaz, kendinizi daha hafif hissedersiniz.”

Her gün 2 su bardağı süt veya yoğurt tüketmenin ani ısı farkında oluşan ödemi azalttığını aktaran Gürhan, “Süt, yoğurt grubu yiyecekleri düzenli olarak her gün tüketin. Her gün bir avucunuz kadar taze ceviz, taze fındık, taze bademi karışık olarak veya sırayla tüketin. Bu kuruyemişler omega-3, mineral yoğunluğu ve E vitamini içeriği ile vücudumuzu güçlendir. Ayrıca bu kuruyemişlerin içinde bulunan flavonoidlerin en yoğun ve işlevsel olduğu zamanlar taze çıktığı zaman olan sonbahar mevsimidir.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.