Dolar 34,2070
%0
Euro 37,8290
%0.14
Altın 2.924,530
%-0.17
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Enerji’de Bornova imzası

‘Enerji’de Bornova imzası

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı Avrupa Enerji Kentleri Ağı’ (Energy Cities) Türkiye’deki yerel yönetimleri biraraya getirecek. Energy Cities tarafından düzenlenen ‘Türkiye’nin Enerji Dönüşümü’nde Kentsel Yaklaşımlar Toplantısı’ İstanbul’da yapılacak. Başkan Sındır, Energy Cities Başkan Yardımcısı olarak etkinliğe ev sahipliği yapacak. Kadıköy Belediyesi’nin de işbirliğiyle düzenlenen toplantı 13 Kasım 2013’te gerçekleşecek

  • Ege Postası
  • 09.11.2013 - 12:03

İZMİR  - Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Energy Cities tarafından 13 Kasım 2013’te İstanbul Kadıköy’de düzenlenecek “Türkiye’nin Enerji Dönüşümü’nde Kentsel Yaklaşımlar Toplantısı”na Energy Cities Başkan Yardımcısı olarak ev sahipliği yapacak. İstanbul DobleTree Hotel by Hilton’da düzenlenlenecek toplantıya Türkiye’den yerel yönetimler, yerel yönetim birliklerinin temsilcileri, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile enerji dönüşümü konusundan çalışmalar yapan uzmanlar katılacak.

 

“Türkiye’nin Enerji Dönüşümü’nde Kentsel Yaklaşımlar” toplantısının açılış konuşmalarını Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk yapacak. Energy Cities Genel Sekreteri Jean-Pierre Vallar bir tanıtım sunumu yapacak, Energy Cities Genel Müdürü Gerard Magnin ise ‘Enerji Dönüşümü’ konulu konuşmasında ‘Enerji Dönüşümü neyi ifade etmektedir'’ ve ‘Enerji Dönüşümü Uygulama Örnekleri ve Energy Cities’in 30 Önerisi’ başlıklarında bilgiler verecek.

 

Türkiye’nin enerji dönüşümü politikalarına yerel yönetimlerin yapabileceği katkıların tartışılacağı ve bu konuda Avrupa’daki iyi uygulama örnekleri ile Energy Cities tarafından geliştirilen 30 Önerinin değerlendirileceği toplantıda  ‘Yerel Yönetimlerin Enerji Dönüşümündeki Rolü Nedir’, ‘Bu Alanda Bilgilerimizi neden ve nasıl geliştirmeliyiz’, ‘Yerel Yönetimler Olarak Hangi Sorumlulukları Yerine Getirmeliyiz’, ‘Sürdürülebilir Kararlar Alabilmek İçin Hangi Yeni Yerel İdari Kuralları Yürürlüğe Sokmalıyız’, ‘En İyi Verimlilik için Nerede ve Kiminle Eyleme Geçeceğiz'’ gibi konular ele alınacak.

 

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova Belediyesi’nin Energy Cities’e üye olmasından kısa bir süre sonra başkan yardımcısı seçildiğini hatırlatarak, “Başta Bornovamız olmak üzere ülkemizin enerji dönüşümü alanında ilerleyebilmesi için üstlendiğim sorumluluğun gereğini yerine getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Bornova’da, enerji dönüşümü konusunda; enerji tasarrufu ve kamuoyunda farkındalığı arttırma kampanyaları, led aydınlatmaya geçilmesi, fotovoltaik güç sistemi kurulması gibi pek çok çalışmanın yanısıra ulusal ve AB fonlu projeler yürütmekteyiz. Bu tür çalışmaların,  Türkiye’de de yaygınlaşması için Energy Cities Başkan Yardımcısı sıfatıyla projelerde aktif olarak çalışmaktayım. İstanbul’da düzenlenecek ‘Türkiye’nin Enerji Dönüşümü’nde Kentsel Yaklaşımlar Toplantısı’nın da bu anlamda çok yararlı olacağına inanıyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.