Dolar 34,1896
%0.08
Euro 38,1710
%0.01
Altın 2.894,550
%-0.88
Bist-100 9.660,00
%-1.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engelliler rehabilitasyon merkezinde çifte bayram yapıyor (Özel)

Engelliler rehabilitasyon merkezinde çifte bayram yapıyor (Özel)

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Mavi Işıklar Eğitim ve Dinlenme Rehabilitasyon Merkezi’nde havuzda yüzmenin keyfini yaşayan engelliler, çifte bayram yaşıyor. Türkiye’de ilk defa sadece engelli vatandaşların kullanımına...

  • Ege Postası
  • 10.08.2013 - 15:04
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Mavi Işıklar Eğitim ve Dinlenme Rehabilitasyon Merkezi’nde havuzda yüzmenin keyfini yaşayan engelliler, çifte bayram yaşıyor. Türkiye’de ilk defa sadece engelli vatandaşların kullanımına yönelik tasarlanan merkez, Ramazan Bayramı'nda başta Samsun olmak üzere çeşitli illerden gelen engellilerle doldu. Bayramların yaz dönemine denk gelmesiyle sağlıklı kişilerin deniz ve havuzlarda eğlendiğini belirten engelli Çağdaş Özkan, “Hep bayram tatillerinde biz de otele ya da kamp benzeri bir yere gitmeyi hayal ederdik. Çok şükür hayalimiz gerçekleşti. İlk defa bir bayramda, evde oturmak yerine kampta konaklayıp havuza girip hem serinliyor hem de eğleniyorum. Belediyemizin yapmış olduğu engelliler merkezi sayesinde çifte bayram kutluyoruz.” dedi.

Türkiye’de çok özel bir yere sahip olan Mavi Işıklar Eğitim ve Dinlenme Rehabilitasyon Merkezi’nin, engelli turizmine öncülük etmek amacıyla ortaya çıktığını anlatan Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Necmi Çamaş ise bayram dolayısıyla engelli vatandaşların yoğun ilgi göstermesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Türkiye’de böyle bir tesisin ihtiyaç olduğuna kanaat getirdiklerini kaydeden Çamaş, sadece Samsun’da 150 bin engelli bulunduğunu, ülke genelinin ise yüzde 10’unun engellilerden oluştuğunu vurguladı. Her vatandaş gibi engellilerin de tatile, havuza girip güneşlenmeye hakkı olduğunu belirten Çamaş, “Türkiye’de deniz ve kum turizmi yapılacak çok çeşitli şehirlerimiz var. Normal vatandaşlarımız, buralara gidip gönüllerince tatillerini yapabiliyor ama bir şekilde engelli olmuş vatandaşlarımız, bunlardan mahrum kalıyor. Türkiye ve Ortadoğu'da engellilere yönelik merkezlerin bir örneği yok. Yaptığım araştırmalar sonucunda dünyada da bu ölçekte bir tesis bulamadım. Birtakım erişebilirlik sorunu yaşayan insanlarımızın, gelip bizim sahip olduğumuz her türlü imkandan hiçbir kısıtlama görmeden faydalanabilmesi için burayı planladık." dedi. Tesiste engellilerin tekerlekli sandalyeyle konaklayabileceği mekanlar, rehabilitasyon merkezi, havuz ve deniz imkanı bulunduğunu ifade eden Necmi Çamaş, engellilerin görevliler nezaretinde özel araç gereçler yardımıyla havuza rahatça girdiğini ve tesisteki bütün imkanlardan faydalandıklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.