Dolar 34,1969
%0.1
Euro 38,1760
%0.03
Altın 2.902,100
%-0.62
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Erzurum Milletvekili Yavilioğlu: Dünyada eksen kayması var

AK Parti Erzurum Milletvekili Yavilioğlu: Dünyada eksen kayması var

AK Parti Erzurum Milletvekili, Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu üyesi Cengiz Yavilioğlu, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yavaş olan ekonomik büyümelerine karşılık gelişmekte olan ve aralarında...

  • Ege Postası
  • 10.08.2013 - 14:53
AK Parti Erzurum Milletvekili, Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu üyesi Cengiz Yavilioğlu, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yavaş olan ekonomik büyümelerine karşılık gelişmekte olan ve aralarında Türkiye'nin bulunduğu ülkelerin büyüme oranlarının yüzde 11'lerde olmasının dünyada jeopolik eksen kaymalarına neden olduğunu söyledi.

    Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, dünya siyasi ve ekonomisinde eksen kayması yaşandığını ileri sürdü. Milletvekili Yavilioğlu, gelişmiş ülkelerin ekonomilerindeki durağanlığın siyasi yapılanmalara da yansıdığını kaydetti. Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin (BRIC) ülkeleri ile Endonezya ve Türkiye'nin ekonomik büyüme gösterdiğini dile getiren Yavilioğlu, buna karşılık gelişmiş ülkelerin ekonomilerinin durağan olduğunu kaydetti.

    Ekonominin uluslararası siyasette önemli belirleyici bir unsur olduğuna dikkat çeken Milletvekili, "Bugün dünyada eksen kayması var. AB ve ABD serbest ticaret anlaşması yapıyor. Batı yaşanan ekonomik krizi siyasal krize dönüştürmemek için birleşmeye karar verdi. Ancak bunu yaparken de ekonomileri gelişmekte olan yıllık büyüme oranları yüzde 7- 11 arasındaki ülkelerde siyasal, toplumsal ve ekonomik krizler çıkartıyor. Türkiye'de Gezi olaylarında bunun küçük bir benzeri gördük. Mısır ve Endonezya ortada. Mısır'da darbeye izin verildi. Çin'e karışamıyorlar çünkü Çin'deki mali bir kriz zaten kötü olan AB ülkelerinin ve ABD'nin çökmekte olan ekonomilerini daha da beter eder. Batı ülkeleri içindeki bulundukları krizi aşmak sivil toplum kuruluşları, medya ve ordusuyla gelişmekte olan ülkeleri hedef olarak karalamakta." dedi.

    "KARDEŞLİK PROJESİ BAŞARIYLA SONUÇLANACAK"

    Milletvekili Yavilioğlu, hükümetin demokratik çözüm sürecinin başarı ile sonuçlanacağını ve bunun da içte ve dışta bazı odakları rahatsız ettiğini dile getirdi. Ülkenin terör nedeniyle yıllarca ekonomisinin ve sinerjisinin heba edildiğine işaret eden Yavilioğlu, "Hükümetimizin başlattığı kardeşlik projesi başarıyla sonuçlanacak. Eğer ülkemizde terör olmasaydı, kaynaklarımızı terörle mücadeleye aktarmasaydık, yıllık büyüme hızımız çok yüksek olacak. Çünkü terör olmasaydı yıllık ülkemizin kazancı en az 600 milyar dolar olacaktı. Büyüme hızımız ise bugünkü rakamın en az 10 katı olacaktı." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.