Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Engelsiz Konak’

‘Engelsiz Konak’

CHP Konak Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Mutlu Akpınar, ‘engelli dostu’ Konak için önümüzde ki dönem Avrupa standarttın da “Engelsiz Toplum Merkezi” kurulacağını, engellilerin en büyük sorunu işsizliği, geri dönüşüm ofisleriyle çözeceğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 30.10.2013 - 10:57
İZMİR- CHP Konak Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Mutlu Akpınar, engellilerin nüfusun yüzde 12.29’unu oluşturduğunu, Konak’ın ‘engelli dostu’ bir ilçe olması için merkez kuracağını söyledi. CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı iken engellilere yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Akpınar, “Engelli rehabilitasyon merkezini Konak’ta hayata geçireceğiz. Engelli ailelerinin birçok zorlukla karşı karşıya kaldığını biliyorum. Onların da sosyal yaşamına devam etmeleri için engelsiz toplum merkezlerini kurumsallaştıracağız. İlköğretim dışında kalmış ve hiçbir eğitim almamış, mesleki bilgi ve deneyimi bulunmayan engellilere hazırlanacak programla mesleki eğitim verilerek iş becerisi kazandırılacağız” dedi.

Türkiye’de yaklaşık 9 milyon engellinin yaşadığını, engelli nüfusunun yüzde 90’a yakın vasıfsız ve mesleki beceriden yoksun olduğuna dikkat çeken Akpınar, engellilerin en büyük sorunu olan işsizliğe çözüm bulmak için çalışacağını söyledi. Akpınar, şöyle konuştu:

“Kamunun personel alımındaki engelli istihdamındaki kota uygulaması tam engelli istihdamını sağlayabilmiş ve kamu vicdanını rahatlatabilmiş değildir. Geri Dönüşüm ofisleri bu ihtiyaçtan doğmuştur. Geri dönüşüm ofisleriyle engellilerin ürettikleri el ürünleri, vatandaşların bağışladığı ikinci el (giysi, eşya, mobilya vs) materyallerin engelli bireyler tarafından onarımdan geçirildikten sonra, yine onlar tarafından satışa sunulacak ürünlerin tamir edildiği sergilendiği yer olacaktır. Belediyemizin destekleriyle gerçekleşecek olan geri dönüşüm ofisleri isteyen engellilere satışını yapacakları ürünlerin yapımı ve tamiri için mesleki beceri kazandırılarak, mekan tahsisiyle işletme sahibi olmalarını sağlayıp bu ürünlerin satışıyla gelir elde etmesini ve yaşam kalitesini arttıracağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.