Dolar 34,1821
%0
Euro 38,1089
%0.04
Altın 2.900,590
%0.16
Bist-100 9.666,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin:Başbakan, öğretmenlerin gününü nasıl kutlayacak

Engin:Başbakan, öğretmenlerin gününü nasıl kutlayacak

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il başkanı Ali Engin, 24 Kasım Öğretmenler günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

  • Ege Postası
  • 23.11.2013 - 14:42
İZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il başkanı Ali Engin, 24 Kasım Öğretmenler günü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Mesajında, Öğretmenlere reva görülen sıkıntılardan ve son günlerde yaşanan dershaneler gündemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Engin, Atanamayan Öğretmenler sorununa da değindi. Engin’in mesajı şöyle;

Doyasıya kutlanması, öğretmenlerimizin yaptıkları zor işin mükafatlandırılması gereken bir gün olmalı 24 Kasım’lar. Bizler biliyoruz ki, tüm imkansızlıklara, eğitimin içinden çıkılmaz bir hale getirilerek, tüm yükün öğretmenlerimizin omuzlarına yüklenmesine rağmen, küçücük ellerle verilen bir çiçek, pırıl pırıl çocuklarımızın ağzından dökülen bir sevgi sözcüğü en büyük hediye öğretmenlerimize. Öğretmenlerimiz bu küçük jestlerle yetinebilir belki ama devlet onlar adına yetinmemelidir.

Milli ve Sağlıklı Bir Politika Yok.
Günümüz iktidarı öğretmeni sadece devlet memuru olarak görmekte, ülkenin ekonomik anlamdaki içler acısı haline çizmeye çalıştığı pembe tabloyla, öğretmenlerimizin durumunu da görmezden gelerek onların çektiği sıkıntıları her gün yenisi eklemektedir.
Eğitim-Sen’in son araştırmasına göre, Öğretmenlerin 84. 7’ sinin bankaya borcu var, yüzde 66’sı tükenmişlik sendromu yaşadığını söylüyor, öğretmenlerin prestijli meslek olduğunu düşünenler yüzde 4.7, yüzde 31.9’u öğrenci, veli şiddetine maruz kalmış durumda. AKP iktidarı döneminde 5 Milli Eğitim Bakanı değişmişken, her Bakan yeni bir sistemden söz etmişken nasıl olurda, Milli ve sağlıklı bir eğitim politikasından söz edilebilir.

Bugün Dershaneleri Kapatmak, Öğretmenlere Ek Yük Demektir
Tüm bu sorunlar yetmezmiş gibi, ülkede tüm sorunlar halledilmiş gibi şimdide yeni bir icatla “Dershaneleri Kapatıyoruz” diyorlar. Demek ki, ülkede eğitim sorunu yok, ülkede yapılan sınavlarda sıfır puan alan hiç öğrenci kalmamış, Türkiye’de devlet okullarının ve öğretmenlerimizin tüm sorunları çözülmüş ama bundan milletin haberi yok. Biraz vicdani sorumluluğu olan bir iktidar, bunca dershane de çalışan öğretmenin halinin ne olacağını düşünürdü. Dershaneye gitme hakkı elinden alınan öğrencinin devlet okulundaki öğretmenlere ek yük getirebileceğini düşünürdü. Ama AKP iktidarından vicdan beklemek, sorumluluk beklemek maalesef ki artık imkansız. Her işte olduğu gibi Dershane meselesinde de günümüz iktidarı oldubittiyle, sanki milletle hesaplaşırmışçasına karar vermeye devam ederken, yaratacağı erozyonu, öğretmenlerin içine düşeceği bunalımı ve Eğitime vuracağı darbeyi hiçe saymaktadır.

Başbakan Öğretmenlerin Gününü Nasıl Kutlayacak
Bugün Türkiye’de öğretmenler gününü hiç okulda ders veremeden, bir tek öğrencisi bile olmadan kutlayan 350 bin öğretmen vardır. Sadece seçim zamanlarında vaatlerde bulunan bu öğretmenlerin gününü, Sayın Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı nasıl kutlayacaktır merak içindeyiz. Ülkenin Dershane diye bir problemi yokken bu gündemi yaratarak bizleri meşgul etmeye çalışan İktidar, Atanamayan öğretmenler problemini görmezden gelerek bizleri kandırabileceğini sanıyorsa yanılıyor. Bir kez daha soruyoruz, Yüzbinlerce öğretmenin akıbeti ne olacak. Bu kadar işsiz öğretmen varken kapatılacak dershanelerle artacak işsiz öğretmenler için çözümünüz n?
Tüm bu sorunlar içinde, bir öğretmenler gününü daha kutlayacağız. Devlette veya özelde çalışan tüm öğretmenlerimiz bilmelidir ki, kendilerine yaşatılan sıkıntıları, reva görülen zulmü sonlandırmak için çalışıyoruz. Baş Öğretmen Atatürk’ün kendilerine verdiği mesleki itibarı, her anlamda yeniden kazandıracağımız günler yakındır.

Bu duygu ve düşüncelerle, gözümüz gibi sakındığımız, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı emanet ettiğimiz tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler gününü kutlar, her zaman yanlarında ve emirlerinde olduğumuzu ifade etmekten onur duyarım

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.