Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin'den 8 Mart mesajı

Engin'den 8 Mart mesajı

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı...

  • Ege Postası
  • 07.03.2013 - 14:28
 İZMİR- Engin'in "Kadının emeğinin, fikrinin olmadığı her iş eksik kalmış demektir" başlıklı yazısı şöyle: 

Sözde değil, uygulamada da hayata geçirilerek kadınlarımıza yaratılacak çalışma alanları, onların yaradılışlarından gelen becerilerinin kullanılması, dünyayı daha yaşanılabilir bir yer haline getirecek, işleri zor olmaktan çıkarır bir hal alacaktır.
8 Martlarda dile getirilen iyi niyet ve süslü mesajlar içeren sözler artık ne bizlere ne de kadınlarımıza inandırıcı gelmemektedir. Kadınlarımızı ön saflarda, hem iş hep siyaset alanında bırakın eşit sayıda olmalarını çoğunlukla yer almalarının önünü açacak gerçek politikalar ihtiyaç vardır.
Artık özellikle erkeklerin şu yanılgıdan kurtulması gerekir ki, aslında kadınların bize duyduğu ihtiyaçtan daha çok bizim kadınlara ihtiyacımız vardır. Onların cesaretine, korkmadan cesurca konuşabilmelerine, yönetim ve uygulamadaki becerilerine, şefkatlerine ve her işe katabildikleri sevgilerine ihtiyacımız vardır.

Yıllardır gözümüzün önünde, devlet korumasında hayatlarını kaybeden, şiddete uğrayan, ayrımcılığa tabi tutulduğu için işsiz kalan kadınlarımızın haberlerini duymaktan atanmamız yeterli değildir. Bu utançtan kurtulmanın yolu köklü ve ağır yasal düzenlemeler ile mümkündür. Günümüz iktidarı, her alandaki kanun tekliflerini işine geldiğinde çoğunluğunu kullanarak mecliste bir gecede yasalaştırırken, iş kadınlarımıza geldiğinde göstermelik ve uygulanması fiziken mümkün olmayan geçici önlemlerle göz boyamaya çalışmaktadır. Bu konudaki tüm düzenleme ve değişikliklere CHP tam destek vereceğini söylemesi halinde sonuç getirebilecek bir adım atılmamıştır.

Biz istiyoruz ki, söz konusu kadınlarımız olduğunda partiler üstü bir tutum takınılsın ve amaç siyaset yapmak değil kadını yaşatmak, rahatça çalışmasını sağlamak, her alanda önlerde ve çoğunlukla yer almasına imkan tanımak olsun.

Kadın elbette ki, Annedir, Eştir ama kadınlarımızı sadece böylece tanımlamak ve çocuk doğurun, evinizde oturun anlayışını yerleştirmek kabul edilebilir bir durum değildir.

En samimi duygularımızla söylüyorum ki, hem siyasetçi olarak, hem insan olarak kadınlarımızın özgürlüğünü, çoğunlukla temsil edilmelerini ve söz sahibi olmalarını her zaman olduğu gibi yine destekliyor ve bunun için çabalıyoruz. Bu duygularımla tüm İzmirli kadınlarımızın “Dünya Emekçi Kadınlar” gününü kutluyor, kadınlarımıza olan ihtiyacımızı bir kez daha dile getiriyorum.

Ali ENGİN
CHP İzmir İl Başkanı


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.